Vlakkelichtkoepels glansrijk geslaagd voor beproeving.

De vlakkelichtkoepels van Heruvent B.V. zijn getest door SKG-IKOB op inbraakwerendheid. Hierbij is getest volgens Nederlandse en Europese normering: NEN 5096:2011 en EN1627:2011. De vlakkelichtkoepel kwam glansrijk door de beproeving en heeft inbraakwerendheidsklasse 2 behaald wat vereist is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

Het door SKG-IKOB afgegeven attest is op basis van BRL 0105.

 

Uitstekende inbraakwerendheid

De vlakkelichtkoepel wordt compleet geassembleerd aangeleverd. Eenmaal vastgeschroefd en ingeplakt is het vrijwel ondoenlijk om via de vlakkelichtkoepel een pand te betreden. Het glas is compleet geïntegreerd met de opstand. Doordat HR++ of HR+++ isolatieglas uit meerdere lagen bestaat, en met veiligheidsfolie is samengesteld is deze vrijwel ondoordringbaar voor inbrekers. In tegenstelling tot het glas dat gebruikt wordt in ramen en deuren bestaat het glas in een vlakkelichtkoepel uit minimaal 3 ruiten. Een buitenruit, een luchtspouw en twee binnenruiten. Tussen de twee binnenruiten bevind zich een onzichtbare folie die de ruiten bij elkaar houden in geval van glasbreuk. Hierdoor ontstaat een obstakel voor inbrekers dat vele malen groter is dan bijvoorbeeld een isolatieruit in de achterdeur.

 

Ook voor Brandwerende vlakkelichtkoepels?

Ja zeker, het attest is eveneens van toepassing op onze Brandwerende Vlakkelichtkoepels, die een brand ten minste 60 minuten in het brandcompartiment houden. Kijk voor meer informatie op: https://www.vlakkelichtkoepel.nl/brandwerende-lichtkoepel.html

 

Periodieke productiecontrole

Buiten het eigen kwaliteitssysteem wordt de productiefaciliteit van Heruvent B.V. in Cuijk ook periodiek aan controle onderworpen door onafhankelijke keuringsinstituut SKG-IKOB. Hierbij wordt er op toegezien dat producten worden gemaakt overeenkomstig de certificeringsrapporten.

 

Zijn er ook vlakkelichtkoepels zonder?

Ja die zijn er ook. Omdat wij namelijk ook een productrange fabriceren die voor buiten/buiten toepassingen bedoeld zijn. Zoals veranda’s, overkappingen, carports etc. Tja, en voor die producten is er uiteraard geen inbraakwerendheidsattest van toepassing. Want dat heeft geen enkele zin!