NOE-Betonvormgeving brengt beton tot leven

Betonaccenten in de woningbouw

Architect Berlage maakte er al volop gebruik van bij de bouw van woningen: speelse accenten in beton die verwijzen naar de historie van een wijk of een gezicht geven aan een straat of wijk.

Ook tegenwoordig worden dergelijke speelse accenten nog steeds toegepast. De specifieke knowhow van NOE-Betonvormgeving komen we daarbij op tal van plaatsen tegen.


Van structuurmat tot maatwerk

Die expertise komt terug in het brede assortiment NOEplast structuurmatten. Hiermee worden (prefab-) betonelementen of in het werk gestorte betonconstructies van een specifieke textuur of patroon voorzien. De standaardmatten zijn er in vele dessins: van houtschakeringen, natuurgetrouwe en abstracte motieven tot markant gebouchardeerde structuren en kunstig gevormde reliëfstructuren. Daarnaast biedt NOE-Betonvormgeving ook de mogelijkheid om in-huis modellen door middel van CNC-techniek computergestuurd te frezen. Dit kan op basis van een digitaal lijnbestand tot aan het 3D inscannen en frezen van ruimtelijke vormen. Het resultaat? Interessante maatwerkoplossingen waarbij opdrachtgever, architect en aannemer samen met NOE-Betonvormgeving werken aan een specifieke betonvorm of -uitvoering. NOE-Betonvormgeving is daarbij van eerste schets tot eindresultaat betrokken als waarborg voor de haalbaarheid en maakbaarheid van de ontwerpen.

Van wajangpop tot oude ambachten

Een in het oog springend voorbeeld vinden we aan het Amsterdamse Sumatraplantsoen. Wajangpoppen sieren hier de betonnen elementen naast de voordeur van appartementen. Een knipoog naar de naamgeving van de straat. Ook de Naaldwijksestraat in Den Haag is een fraai toonbeeld. Bij een renovatie van de buurt werden de gedateerde gevels gedecoreerd met betonnen panelen waarin een patroon van mussen is verwerkt. Een statement van de architect naar buurthuis ‘De Mussen’ dat de afgelopen 60 jaar een bindend element is geweest in de Haagse Schilderswijk. Tenslotte kan ook de Oosthamrikkade in Groningen niet onvermeld blijven. Hiervoor ontwikkelde NOE-Betonvormgeving een oplossing om oude ambachten “letterlijk” in de gevels van nieuwbouwwoningen te laten terugkomen. De vele ambachten die in het verleden in deze buurt werden uitgeoefend, blijven zo voor de toekomst behouden.

www.betonvormgeving.nl
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie