Nieuwe besteksystematiek gelanceerd door NBS

Op de "dag van de bouw" is Nederland een besteksystematiek rijker.

NBS, afkorting voor Nederlandse Besteksystematiek, introduceert vandaag een nieuw besteksysteem welke gekenmerkt wordt door eenvoud. Met NBS kan op traditionele wijze worden voorgeschreven en bouwcontracten voldoen tegelijkertijd aan wet- en regelgeving.

Kosteloos te downloaden

NBS bedient de voorschrijvende markt. De database is kosteloos te downloaden en krijgt ieder kwartaal een update. Bovendien sluit het aan op bestaande software waarvan de voorschrijvers al gebruik maken. Binnen de database kunnen fabrikanten hun producten laten opnemen middels de zgn. FSB: Fabrikant Specifieke Bouwstofomschrijving. Daarnaast wordt er een platform ontwikkeld voor fabrikanten- en productinformatie.

Vacuüm in de markt

Directeur NBS Henk Gidding zag een vacuüm in de markt. Oude besteksystemen worden niet meer onderhouden en gepubliceerd. Om deze ruimte in te vullen heeft hij het initiatief genomen tot het uitbrengen van een nieuwe en up-to-date besteksystematiek. Hierbij hebben Kees Woestenenk (de grondlegger van de STABU2 systematiek) en Jaco Ruijs (voormalig beheerder STABU2 systematiek) een technische adviesrol vervuld. 

Actueel instrument

Henk Gidding: ‘NBS levert met de nieuwe besteksystematiek een actueel instrument dat aansluit op de traditionele wijze van voorschrijven. De markt zit hierom verlegen. Voor fabrikanten wordt het opnemen van hun producten in de database nu echt interessant. Na een periode van zorgvuldige voorbereiding en testen gaan we eindelijk van start.’

Via www.nbs.nl kan na registratie de database worden gedownload. Fabrikanten, distributeurs, dealers en toeleveranciers die interesse hebben in het opnemen van hun producten in de NBS besteksystematiek kunnen contact opnemen via info@nbs.nl of  0344-744344.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie