Dilataties, vloerovergangen en scheuren in vloeren

Herkent u dit probleem?

Dilataties, vloerovergangen en scheuren in vloeren noemen we allen in ditzelfde artikel omdat ze onvermijdelijk met elkaar verbonden zijn.  De dilatatie en zo ook de vloerovergang in een oppervlak zijn noodzakelijk voor het opvangen van de werking van een vloer, anders gaat deze scheuren. Vloeren worden vaak zwevend gelegd, of vrij van de constructieve delen van een gebouw. Daarom is het  van essentieel belang dat deze delen altijd kunnen blijven werken.


Ook vloeren werken

Het werken van een vloer komt door een aantal omgevingsfactoren zoals temperatuurverschillen en de wisselende belastingen op de diverse delen en de overgangen van de ene vloer naar de andere. Er bestaat een aantal reparatiemortels en voeg- en scheur vullende producten zowel star als elastisch. Hiermee kunnen de gerepareerde vloerdelen of naden en scheuren vaak al enkele uren na gereedkomen weer volledig in gebruik worden genomen meestal vormen ze geen duurzame oplossing.


In de overgang

Bij aanbouw of uitbreiding van een bedrijfshal, bij overgangen van vriescellen naar expeditie- ruimtes, of andere overgangen van ruimtes is vaak niet voldoende nagedacht over het zogeheten werken, wisselen en/of nazakken van deze overgangen etc. Vaak brengt dit na verloop van tijd problemen met zich mee en beschadigingen aan interne transportmiddelen of de goederen die vervoerd worden. Door middel van het unieke FloorBridge dilatatiesysteem, een koolstof versterkt composiet overgangsprofiel, maakt U een einde aan deze vloerproblemen.

Ook voor de overgangen bij koel/vries cellen naar transportzones kan dit uitgevoerd worden zonder dat de temperatuur in de koelcellen moet worden aangepast.


Geen tijdverlies

Uw proces kan doorgaan zonder verlies of omhuizen van de opgeslagen voedingswaren. Scheuren in cementgebonden vloeren leveren problemen op naarmate ze gaan afbrokkelen en groter worden. Met FloorBridge is binnen 12 uur alles weer volledig in gebruik te nemen. Wij kunnen de dilataties repareren zodat deze weer volledig belastbaar zijn en voldoende elastisch om het krimpen en uitzetten van de vloer te volgen slijtage aan de heftrucks nemen af, de efficiëntie wordt verhoogd net als het werkplezier.


Meer weten over onze aanpak?

Heeft u een vraag over vloerovergang, wilt u meer informatie of een offerte?
Neem dan gerust contact met ons op door het invullen van het contactformulier.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie