Duco finetunet gemotoriseerde buitenzonwering tot in perfectie

Duco ontwikkelt doekzonwering verder door

Gebouwen met grote glas- en geveloppervlaktes scoren matig op het gebied van thermisch comfort. Juist daarom ontwikkelde Duco zijn doekzonwering verder door.

De DucoScreen Front 150 is als gemotoriseerd buitenzonweringsysteem in het gamma doekzonwering voorhanden. Daar komt nu een nieuwe, geperfectioneerde variant, in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- of breedtemaat tot zes meter, bij. Volledig van buitenaf te plaatsen en te onderhouden met brede of smalle zijgeleiders. Dankzij een carbon as kan er voor screens met een lengte tot zes meter gewerkt worden met dezelfde kastafmetingen. Leverbaar vanaf dit najaar.

Oververhitting

Door steeds luchtdichter te bouwen en dikkere isolatiepakketten toe te passen, is het tegenwoordig niet langer de vraag hoe je de warmte vasthoudt in een gebouw, maar meer hoe je oververhitting tijdens de warmere (zomer)maanden kunt voorkomen.

Buitenzonwering is daarbij een niet te onderschatten factor. Externe zonweringsystemen houden immers op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van gebouwen tegen en verlagen zo de koellast tot 30%.

Temperatuuroverschrijding voorkomen op een esthetische manier

De DucoScreen Front 150 met een beperkte hoogte van 150 mm werd speciaal ontwikkeld voor onzichtbare plaatsing in de spouw en kan volledig vanaf de buitenzijde geplaatst worden. Dat maakt het systeem ook perfect toepasbaar in passiefbouwconstructies en is meteen ook een esthetische oplossing bij het voorkomen van temperatuuroverschrijding.

De straling van de zon wordt door het buitendoek, dat zowel kan afrollen aan de raamzijde als aan de buitenzijde, tegengehouden voordat deze het glas raakt. Hiermee wordt op een natuurlijke manier voorkomen dat een ruimte opwarmt. Het buitendoek filtert het buitenlicht, verkleint de lichtinval en verhindert dat het licht weerkaatst of verblindt.

Nieuwe varianten

DucoScreen Front 150 CAP - doekzonwering met uitvalarm:

  • automatische uitval in een hoek van maximum 90°
  • maximaal behoud van zicht naar buiten toe
  • elektrische bediening
  • ook toepasbaar bij scholen en zorgcentra.


DucoTwin 120 ‘ZR’ - ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem:

  • Twin: ventilatie én zonwering in één systeem
  • onzichtbaar: plaatsing achter het spouwblad
  • discreet binnenrooster
  • ‘ZR’: zelfregelende ventilatie.
« Nieuws overzicht