Unilin daksysteem voldoet ruimschoots aan hoogste luchtdichtheidsklasse

Luchtdicht bouwen steeds belangrijker vanwege verlaging EPC

Om in te spelen op de steeds strengere eisen ten aanzien van energiezuinig bouwen (verlaging van de Energieprestatie coëfficiënt) heeft UNILIN Insulation een luchtdicht daksysteem ontwikkeld dat ruimschoots voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse.

Luchtdicht daksysteem

Het luchtdichte daksysteem van UNILIN bestaat uit een gepatenteerde luchtdichte veer waarmee de aansluiting van de langsnaden wordt afgedicht. De luchtdichte veer kan worden toegepast in dakelementen met een PIR langszijde, waarbij in de PIR een sponning (hxb = 13x29) is aangebracht. De luchtdichte veer is toepasbaar bij ES D, DS D en SW DR (H) 12 12 /21 12/30 12 elementen.

Door het plaatsen van het volgende dakelement, dat tevens is voorzien van een sponning, ontstaat de luchtdichte verbinding. Doordat de luchtdichte veer (d=15 mm) 'dikker' is dan de hoogte van de sponning (h=13 mm) ontstaat een zeer hoge luchtdichting. Dit komt omdat de gladde foamlaag, die op de veer aanwezig is, tijdens het aanbrengen van de veer 'gedwongen' wordt om te comprimeren. De luchtdichting die ontstaat wordt niet veroorzaakt door comprimering in dezelfde richting als de bevestigingsrichting. Met als grote voordeel dat de dakelementen niet (met enorme kracht) tegen elkaar gedrukt hoeven te worden om luchtdichting te verkrijgen.

Wanneer de luchtdichte veer is aangebracht is men 100% zeker van een luchtdichte verbinding over de volledige lengte van de langsnaad.

Meer informatie is te vinden op unilininsulation.nl
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie