Luchtdichte oplossingen in een handomdraai

EPDM biedt helpende hand bij het bereiken van EPC-doelstellingen

Energiezuinige en energie neutrale gebouwen hebben de toekomst. Vanuit de overheid wordt een steeds strenger beleid gevoerd ten aanzien van energiezuinig bouwen. De EPC-norm wordt steeds verder aangescherpt en vanaf 2020 moeten alle nieuwbouw gebouwen nagenoeg energie neutraal zijn. Luchtdicht bouwen levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van deze doelstelling. EPDM biedt u hierbij de helpende hand!

EPDM stroken

Voor luchtdicht bouwen kiest u voor HERTALAN® EPDM stroken. Dankzij het schone en ruwe oppervlak van de EPDM stroken zijn deze geschikt voor nagenoeg iedere ondergrond. In combinatie met HERTALAN® EPDM lijmsystemen zijn deze EPDM stroken eenvoudig en snel te verwerken. De stroken hebben een breed toepassingsgebied, denk hierbij aan DPC-toepassingen in spouwmuren, rondom kozijnen en in vliesgevels.

In vliesgevelconstructies biedt EPDM een perfecte oplossing door EPDM stroken tussen het prefab gevelelement en de aansluiting van het gevelelement op de verdiepingsvloer te plaatsen. Voor een luchtdichte aansluiting rondom houten en/of aluminium kozijnen volstaat een afwerking met EPDM stroken.

Als een duurzaam alternatief voor loodslabben zijn EPDM stroken eveneens toepasbaar in spouwmuurconstructies.

Zelfklevende EPDM strook

HERTALAN® EASY STICK GS is een gewapende EPDM-strook, voorzien van een glasvezel wapening en een extreem afdichtende, zelfklevende butyl-onderlaag. De butyl-onderlaag is voorzien van een release liner wat zorgt voor een eenvoudige en snelle verwerking. Dankzij de EPDM toplaag beschikken de stroken over producteigenschappen die vervangende producten ver achter zich laten. Zo is het materiaal van nature Uv-bestendig, blijvend flexibel en bestendig tegen extreme temperatuurschommelingen.

Dankzij de glasvezel wapeningslaag is het product nog sterker gemaakt en kan het bewegingen in het gebouw nog beter opvangen. De extreem lange levensduur van meer dan 50 jaar garandeert een duurzame afdichting die zelfs langer meegaat dan de levensduur van het gebouw! 

Prefab EPDM detailoplossingen

Een toenemende trend bij nieuwbouwprojecten is de toepassing van kant en klare prefab dak- en gevelelementen. Deze trend wordt ingegeven door de behoefte aan een snelle bouwmethode, die weinig opslagruimte vraagt bij het project zelf en een gegarandeerde hoge eindkwaliteit heeft. De aansluitingen tussen de prefab elementen op de bouwplaats worden hierdoor steeds kritischer. Om water- én luchtdichte aansluitingen te realiseren tussen de verschillende prefab elementen biedt EPDM een diversiteit aan oplossingen.

Ideaal voor de prefab bouw zijn prefab EPDM detailoplossingen. Deze op maat gemaakte oplossingen zijn speciaal ontwikkeld om de verbindingen rondom de raamkozijnen geheel luchtdicht en waterdicht af te sluiten. De raammanchetten worden op maat gemaakt en in de timmerfabriek rond de stelkozijnen aangebracht. Het stelkozijn is vervolgens ter plekke - in zijn geheel - eenvoudig en snel in de gevel van het bouwwerk te plaatsen.

« Nieuws overzicht