Vlakkelichtkoepel.nl en isolatie: 3 x uitstekende prestaties

Een schil isoleert zo goed als de lekken die er in zitten. Vlakkelichtkoepel.nl zorgt dat lichtopeningen geen lekken zijn.

De vlakkelichtkoepel heeft een uitstekende isolatiewaarde. Hij wordt voorzien van HR++ veiligheidsglas of Triple veiligheidsglas. De geïsoleerde opstand heeft een hoge isolatiewaarde. Doordat het glas direct in de productie wordt verwerkt in de opstand heeft de vlakkelichtkoepel geen koudebruggen, is deze compleet thermisch gescheiden en heeft de lichtstraat een zeer hoge luchtdichtheid.

Uitstekende thermische isolatie!

De daklichten en lichtstraten van Vlakkelichtkoepel.nl hebben een uitstekende isolatiewaarde. Waar veel traditionele kunststof lichtkoepels een K-waarde hebben van 2,8 W/m2K (dubbelschalige lichtkoepel) of zelfs 5,3 W/m2K bij een enkelschalige lichtkoepel heeft het HR++ isolatieglas van de vlakkelichtkoepel een K-waarde van 1,1 W/m2K volgens NEN-EN 673. De geïsoleerde opstand heeft zelfs een nog betere isolatiewaarde van maar liefst 0,67 W/m2K. De vlakkelichtkoepel heeft geen koudebruggen en is compleet thermisch gescheiden. Tot de standaard mogelijkheden behoort ook Triple glas: in dat geval bedraagt de isolatiewaarde maar liefst: 0,6 W/m2K

De isolatie van de opstand wordt nog verder verbeterd door de optioneel mee te leveren steenwollen mastiekhoeken. Deze worden schuin tegen de lichtkoepel aangeplaatst. Hierdoor kan het dakleer onder een hoek tegen de lichtkoepel worden geplakt waardoor een extra dikke opstand wordt gecreëerd.

Zeer hoge reductie van geluid!

Er zijn steeds meer plaatsen waar omgevingsgeluid van bijvoorbeeld een drukke weg of spoorwegovergang hinderlijk is. Ook het geluid van harde regenbuien kan storend worden. Gelukkig hebben de HR++/HR+++ ruiten in de vlakkelichtkoepel een uitstekende geluidsreducerende werking. Afhankelijk van de dikte van de ruit, wat weer afhankelijk is van de afmeting, kan een geluidsreductie worden behaald van 35-38dB. Bij toepassing van speciale folies in het glas wordt zelfs een reductie van 42dB gerealiseerd.

Een traditionele kunststof lichtkoepel met drie schalen behaalt ongeveer een geluidreductie van 28dB (Rw). Het is goed om te realiseren dat de decibel een exponentiële maat is, dat wil zeggen dat bij stijging van het lawaai met drie dB, het geluidsniveau verdubbelt.

Geen lekkage van lucht!

Het isolatieglas van de vlakkelichtkoepel wordt duurzaam verlijmd in de opstand. Ook de geïsoleerde opstand wordt luchtdicht geassembleerd. De lichtkoepel wordt in zijn geheel geleverd. Hierdoor is er dus sprake van een zeer hoge luchtlekdichtheid. Dit komt de uiteindelijke isolatiewaarde van de lichtkoepel ten goede.

In Nederland wordt de luchtdichtheid uitgedrukt in drie klassen: Basis (1), Goed (2) en Uitstekend (3). 

Klasse 2 dient als standaard (ondergrens) voor woongebouwen en woningen. Deze klasse voldoet aan de eisen voor energiezuinig bouwen en wordt gezien als de gewenste huidige standaard. Klasse 2 voldoet in de huidige bouwpraktijk voor nieuwbouwwoningen. Klasse 3 wordt als uitstekend aangeduid en is de ondergrens voor het Passiefhuisconcept en voor energieneutraal bouwen.

Alle producten van Vlakkelichtkoepel voldoen ten minste aan Klasse 2 (Goed), in de meeste sommige ook aan Klasse 3 (Uitstekend).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie