Duurzaam parkeren, herkent u dit probleem?

Dilatatievoegen zorgen voor onderhoudsproblemen bij parkeergarages

In elke betonvloer zitten een paar bewegingsvoegen.
Hierdoor wordt de scheurvorming van het beton onder invloed van thermische en dynamische belasting gestuurd en onder controle gehouden. Veel van de voegen zijn afgewerkt met een metalen profiel in combinatie met een flexibel rubberdeel. Deze dilatatievoegen leveren vroeg of laat onderhoud problemen op, ook in parkeergarages.

De steeds terugkerende belasting bij intensief gebruik zorgt voor het  vervormen van de metalen profielen, zelfs het loskomen van het rubber.
Door al het vocht wat tijdens de natte periodes de garage in wordt gereden gaan de metalen profielen ook nog eens roesten.
In de winter zit er ook strooizout in het lekwater en zal het roesten versnellen. Door een slechte aansluiting tussen betonvloer en dilatatieprofiel kruipt dit zoute water in de betonvloer en zal het wapeningsijzer gaan aantasten.


FloorBridge de duurzame voegovergang.

Dit alles zorgt voor veel overlast en zo wordt de parkeergarage steeds onvriendelijker en onveiliger in gebruik. De lekkage in vloerovergangen kan ook schade veroorzaken aan de auto’s van gebruikers.
Maar denk ook aan inkomstenderving als gevolg van het moeten sluiten van bepaalde gedeeltes van de garage.

Een perfecte aansluiting met een vlakke waterdichte voegovergang voorkomt schadeposten en verhoogt het gebruikersgemak zo wordt een aangename en veilige parkeeromgeving gecreëerd. En omdat het metaalvrij is kan het niet roesten en wordt bovendien niet door zouten of autovloeistoffen als diesel, olie of benzine aangetast.
FloorBridge heeft veel expertise in het renoveren van vloervoegovergangen en plaatst daarvoor een speciaal renovatiesysteem CPS 20/50. Dit systeem is bijzonder duurzaam, meerdere referenties onderschrijven dit. Het is snel en eenvoudig te plaatsen met een korte buitengebruikstelling.
Het profiel wordt na het plaatsen vlak geslepen met de betonvloer waardoor een frictie- en trillingvrije passage van de voeg gerealiseerd wordt.
Het renovatiesysteem is roest- en lekvrij, chemisch resistent tegen vele vloeistoffen.


Meer weten over onze aanpak?

Heeft u een vraag over vloerovergang, wilt u meer informatie of een offerte?
Neem dan gerust contact met ons op door het invullen van het informatieaanvraagformulier.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie