Een standaard fietsenrek voldoet niet meer - voor verschillende soorten fietsen zijn verschillende parkeeroplossingen nodig.

Bij Falco merken we de laatste tijd steeds vaker dat er meer rekening wordt gehouden met de verschillende fietsen die geparkeerd dienen te worden.

 

Onder andere gemeentes, bedrijven en scholen houden bij het (her)inrichten van een fietsenstalling rekening met het feit dat een groot aantal fietsen niet standaard is. Zo zijn er bijvoorbeeld veel fietsen met een voordrager en e-bikes.

 

Diverse segmenten

Steeds vaker worden fietsenstallingen ingedeeld in verschillende vakken. Een vak waar e-bikes geparkeerd en opgeladen kunnen worden, een vak voor bakfietsen en scooters en een vak voor kratfietsen. De verschillende vakken worden aangeduid met borden of met belijning.

 

Fietsparkeersystemen op maat

Falco heeft verschillende fietsenrekken in het assortiment. Ons etagerek FalcoLevel Premium+ is een ruimtebesparend fietsenrek; ideaal om op een klein oppervlak veel fietsen te parkeren.  Dit dubbellaagse systeem is echter niet zo geschikt voor kratfietsen.  Fietsenrekken zoals FalcoCrate en Bikeeper zijn speciaal ontwikkeld om kratfietsen te parkeren. De hart op hart ruimte tussen de verschillende plaatsen is groter dan bij andere fietsenrekken.

 

Voor het opladen van fietsenrekken is fietsenrek of aanleunbeugel FalcoIon ideaal.  Deze fietsstandaard heeft 1 of 2  geïntegreerde oplaadpunten. Het hoofdkantoor van Falco is in Vriezenveen, inclusief de ontwerpafdeling en de  productie. Dit maakt het relatief eenvoudig om bestaande producten iets aan te passen of om compleet nieuwe producten te ontwerpen. Zo zijn er bijvoorbeeld in het verleden FalcoLevel Premium+ etagerekken uitgerust met een oplaadsysteem. Ook is fietsenrek FalcoSound wel eens uitgevoerd met oplaadpalen.

 

Uitgevoerde projecten
Mobilys

Onze klant Mobilys, specialist in zakelijke mobiliteit, heeft voor haar opdrachtgever, het AMC een e-bike project opgezet. Reizigers die kiezen voor een e-bike kunnen deze e-bike stallen in een door Falco geleverde fietsenstalling en opladen met een speciaal op maat gemaakt fietsenrek. Falco heeft in het voortraject op diverse gebieden advies geboden. Uiteraard door mee te denken over een geschikte oplaadunit, maar ook bijvoorbeeld over de indeling van de fietsenstalling en de technische details wat betreft de oplaadpunten.

 

FalcoSound aanbindpaal met oplaadpunt FalcoTel-E, AMC Amsterdam

FalcoSound aanbindpaal met oplaadpunt FalcoTel-E, AMC Amsterdam

 

Metrostation Capelle aan den IJssel

Bij metrostation Capelle Centrum is een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd in opdracht van vervoerbedrijf RET. Voor de inrichting van de fietsparkeergarage werd Falco ingeschakeld. De meeste (standaard) fietsen in de parkeergarage in Capelle worden in het etage fietsenrek FalcoLevel Premium+ gestald. Anders dan bij de standaard hoog/laag FalcoSound rekken, hebben de FalcoSound rekken in Capelle alleen lage plaatsen, met een hart op hart afstand van 60 cm. In deze rekken kunnen dan ook buitenmodel fietsen, zoals kratfietsen, moeiteloos geparkeerd kunnen worden. Ook zijn er twee FalcoToaster fietsaanleunbeugels geleverd. De FalcoToaster is een combinatie van een aanbindbeugel en een fietsenrek. Dit rek is geschikt voor buitenmodelfietsen, maar ook scooters kunnen netjes in het rek geparkeerd worden. Tot slot is er ook aan e-bikes gedacht. In fietsenrek FalcoIon kan de e-bike eenvoudig geparkeerd en opgeladen worden. Het rek biedt plaats aan twee fietsen en heeft daarom ook twee geïntegreerde oplaadpunten.

 

FalcoIon aanbindpaal met oplaadpunt, RET Metrostation Capelle a/d IJssel

FalcoIon fietsenrek met geïntegreerde oplaadpuntem, RET Metrostation Capelle a/d IJssel

 

Gemeentekantoor Groningen

De gemeente Groningen vroeg om een herinrichting van de parkeerplaats van scooters en fietsen bij het gemeentekantoor van de Milieudienst Groningen. De bestaande fietsenrekken moesten worden gedemonteerd en afgevoerd. Uiteraard kon Falco aan deze behoefte voldoen! Door onze ontwerpafdeling werd vooraf een tekening gemaakt om het maximale rendement uit deze locatie te halen en de plaatsing in goede banen te leiden. In en om het gemeentekantoor werden vervolgens FalcoLevel Premium+ etagerekken met oplaadpunten voor e-bikes, FalcoIon fietsenrekken met oplaadpunt voor e-bikes en Ideaal 2.0 fietsenrekken geplaatst. Om de scooters netjes te parkeren werd gele belijning aangebracht.

 

FalcoLevel Premium etagerekken en FalcoSpan, Gemeente Groningen

FalcoLevel Premium etagerekken en FalcoSpan, Gemeente Groningen

 

Bezoek voor meer informatie over het stimuleren van fietsgebruik de website van Falco.