Bescherming tegen regen en wind: een overkapping maakt gebruik van het terras bij elk weertype mogelijk

Het is volop lente en de zomer laat ook niet lang meer op zich wachten. Naarmate de dagen warmer worden, verplaatst het leven zich vaak naar buiten. Of het nu een tuinfeest is of een gezellige barbecue met familie of vrienden - het terras is meestal het kloppend hart van zo’n gelegenheid.

 

Maar in de zomer zijn er ook korte onweersbuien of regenbuien die snel een einde kunnen maken aan het buitenzijn. Terrasoverkappingen maken het mogelijk om te eten, spelen of ontspannen op het terras, zelfs wanneer het waait of regent. Het terras biedt dus niet alleen prettige buitenruimte, maar ook echte woonruimte.

 

Bescherming tegen elk weertype

Als uitbreiding van de leefruimte kunnen terrassen met daken worden gebruikt in alle weersomstandigheden - in hitte, regen of wind. In de zomer bieden terrasoverkappingen bescherming tegen de zon zonder gedoe met parasols of zonweringen. Zelfs bij harde wind kan de tijd op het terras worden doorgebracht, want daken, in tegenstelling tot zonneschermen of parasols, weerstaan ​​ook een sterke bries. "Profielen van onze nieuw ontwikkelde terrasoverkappingen van aluminium kunnen worden versterkt, bijvoorbeeld door extra stalen inzetstukken," zegt Ernst Schneider, Managing Director van Sunflex Aluminium Systeme GmbH. Het bedrijf biedt twee dakvormen, SF 152 zonder overstek en SF 152 plus een variant met dakoverstek aan de voorzijde, met glasdiktes van 8, 10, 12, 16 of 24 mm. De terrasoverkappingen worden volgens klantspecificaties vervaardigd en aangepast aan verschillende dakvormen. Door de optionele kleurselectie kunnen tuinliefhebbers de overkapping ook aan hun tuinontwerp aanpassen.

 

Buiten maar toch binnen

Door terrasdaken aan te vullen met beglaasde schuif- of schuif-draaisystemen, ontstaat een gezellige afsluitbare buitenruimte. Zo staan zelfs de koelere temperaturen in de lente of herfst het verblijf op het terras niet in de weg. In de winter maken verwarmingselementen en verlichtingssystemen het gebruik van het afgesloten gebied mogelijk.