E-Board® - Slim en slank isoleren met de robuuste kwaliteit van baksteen

Een complete oplossing voor vele geveltechnische vraagstukken

E-Board® is een gecertificeerd isolatiesysteem voor de renovatie, transformatie en nieuwbouw van gevels. Het bestaat uit een beproefd systeem van EPS-HR200 isolatiepanelen, bevestigingsmaterialen en keramische steenstrippen. Dit zorgt voor een complete oplossing voor vele geveltechnische vraagstukken.

Nieuwbouw

Dat E-Board® niet alleen een systeem betreft dat vele voordelen biedt voor renovatie en transformatie, blijkt door de toegenomen toepassing voor nieuwbouw projecten. Een gevel kan lichtgewicht worden uitgevoerd door de binnenwanden te voorzien van E-Board® isolatiepanelen. De isolatiepanelen bekleed met steenstrippen zijn tot 75% lichter dan een gemetselde gevel. Deze lichtgewicht gevel heeft hetzelfde uiterlijk als een gevel van baksteen.

Spouwloos bouwen

Doordat de E-Board® panelen rechtstreeks op de binnenwand van kalkzandsteen, beton of houtskeletbouw worden aangebracht, is er géén spouw nodig. De compacte gevel bespaart ruimte, waardoor er meer vierkante meters binnenruimte beschikbaar zijn.

Constructie & Architectonische gevel

De fundering kan - voor wat betreft de lichtgewicht gevel - minder zwaar worden uitgevoerd. Er zijn geen lateien en geveldragers nodig en minder dilataties. De constructie wordt daardoor eenvoudiger en heeft geen koudebruggen. Ook kan - relatief eenvoudiger - de gevel architectonisch worden vormgegeven. Reliëfs worden gecreëerd door de E-Board® panelen in verschillende diktes toe te passen. Onze keramische (ECO) steenstrippen geven de gevel een net zo fraaie afwerking alsof deze gemetseld is; er zijn ook hoekstrippen voor de hoeken, dagkanten en gevelopeningen. Met behulp van strek-, zool- en andere speciale hoekstrippen zijn fraaie rollagen en allerlei authentieke details mogelijk.

Houtskeletbouw

De E-Board® panelen worden direct op een vezelcementplaat aan de houtskeletbouw-elementen bevestigd, zonder folies of spouw. De EPS-HR200-panelen zijn zowel waterafstotend als waterdicht, maar tegelijkertijd dampdoorlatend en sterk isolerend.

Kijk voor meer informatie over het E-Board® gevelisolatiesysteem op www.e-board.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie