Steriele omgeving met warme uitstraling

Derako® - karakteristieke houten wanden in een steriele omgeving

Het nieuwe laboratorium gebouw, met een vloeroppervlakte van tienduizend vierkante meter, bij Enza Zaden in Enkhuizen is in gebruik genomen. Een bijzonder gebouw met een steriel wit interieur waarbinnen de Derako massief houten wanden op specifieke punten voor een karakteristieke, warme en een rustgevende beleving zorgen.

Speels effect

De toegepaste massief houten wanden zijn uitgevoerd in Amerikaans wit eiken wat goed aansluit bij de overige materialen in het interieur. Binnen het Derako lineair wandsysteem heeft men gekozen voor het multi-paneel systeem. Hierbij worden lamellen met wisselende breedtes in een vast patroon toegepast, wat voor een extra speels en natuurlijk effect zorgt. Ook de gekromde hoeken en de geheel zichtloze montage van het systeem dragen bij aan de gewenste natuurlijke en strakke uitstraling.

Ontwerpuitdagingen

Ontwerpuitdagingen

Om de gewenste uitstraling te behalen zaten er een aantal technische uitdagingen in het project, zoals de realisatie van diverse rondingen en aansluitingen bij kozijnen en deuren. Hierbij was het belangrijk dat het patroon met wisselende lamelmaatvoeringen niet onderbroken zou worden. In de uitvoeringsfase is er nauw contact geweest met installateur Bimmerman afbouw uit Medemblik om diverse oplossingen te bespreken en de engineering verder te optimaliseren. De wandsystemen zijn geheel op maat gemaakt en Derako heeft speciale paslamellen geproduceerd om het montageproces te vereenvoudigen.

Verbeterde akoestiek

Verbeterde akoestiek

Met de massief houten wanden wordt de akoestiek in de diverse ruimtes van het gebouw verbeterd. Dit komt niet alleen door het hout, wat van nature goede geluiddempende eigenschappen bezit, maar ook door het toegepaste akoestisch vezelvlies wat in de ruimtes tussen de lamellen is aangebracht.

Ook een Derako massief houten systeemwand voor uw project?

Ook een Derako massief houten systeemwand voor uw project?

Alle Derako wanden zijn op maat gemaakte projectoplossingen waarbij het ontwerp van de architect leidend is. Wist u trouwens dat de Derako massief houten wandsystemen, met een  C2C zilver certificering, ook kunnen bijdragen aan behalen van credits binnen BREEAM en LEED? De Derako adviseurs informeren u graag verder. Natuurlijk kunt u ook onze website bezoeken met meer informatie over massief houten wanden, plafonds en het Derako gevelsysteem.

« Nieuws overzicht