Topkwaliteit muurverf nu met bindmiddel gebaseerd op herwinbare grondstoffen

Door de groeiende wereldbevolking en stijgende levensstandaard worden onze grondstoffen steeds kostbaarder.

Als verffabrikant realiseert Caparol zich dat het voor ons én onze toekomst belangrijk is de inzet van fossiele grondstoffen zoals aardolie en aardgas zoveel mogelijk te reduceren. Daarom introduceert Caparol de allereerste muurverf van topkwaliteit met een bindmiddel dat zonder aardolie is geproduceerd.

 

Bij de meeste muurverven is het bindmiddel gebaseerd op aardolie. IndekoGeo laat zien dat het ook anders kan. Deze nieuwe muurverf is gemaakt met een bindmiddel op basis van 100% herwinbare grondstoffen; géén aardolie, alléén herwinbare grondstoffen. Hiervoor wordt uitsluitend gecertificeerde biomassa ingezet, zoals plantaardige olie, afvalvetten en biogas uit afval. Bovendien bevat IndekoGeo geen conserveermiddelen en oplosmiddelen. Zelfs over de verpakking is grondig nagedacht; die is gemaakt van gerecycled materiaal. Al met al besparen we met iedere 12,5 liter emmer IndekoGeo 3 liter aardolie. Door de inzet van herwinbare grondstoffen wordt een vermindering van broeikasgassen bereikt van minimaal 35% ten opzichte van fossiele grondstoffen.

 

  • bindmiddel op basis van 100% herwinbare grondstoffen;
  • vrij van oplosmiddelen en conserveermiddelen;
  • verpakking van gerecycled materiaal;
  • 35% minder uitstoot van broeikasgas door inzet van herwinbare grondstoffen;
  • extreem matte afwerking;
  • superieure dekking (klasse 1) en natte slijtage klasse 1.


Gezaghebbende en onafhankelijke organisaties als TÜV en het Öko-Institut hebben de milieuprestaties van IndekoGeo bevestigd en gecertificeerd.

 

Deze nieuwe stap naar een mooiere wereld is geen toeval. In de loop van de jaren kwam Caparol met de ene duurzame innovatie na de andere. Zo werd in 1973 de eerste acryllak op waterbasis (Capacryl) op de markt gebracht en in 1985 was er opnieuw een primeur in de vorm van Indeko-plus; een emissie-arme en oplosmiddelvrije muurverf. Recent werd Indeko-plus zelfs nóg verder verbeterd en is deze klassieker onder de muurverven ook nog eens conserveermiddelvrij. Met IndekoGeo zet Caparol dus een mooie traditie voort.

 

Kijk op www.caparol.nl voor meer informatie over onze andere duurzame oplossingen.