Zeer compacte lucht-water-warmtepomp IWT met geïntegreerde boiler

LG introduceert Integrated Water Tank, een zeer compacte warmtepomp met geïntegreerde boiler voor nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen

LG Electronics (LG) introduceert de Integrated Water Tank (IWT). Deze zeer compacte lucht-water-warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit met geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. De IWT kan worden toegepast bij nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen.

Alles in één unit

Waar traditionele systemen gebruikmaken van een aparte watertank, een buffertank, een AWHP indoor unit en waterleidingen, combineert de IWT al deze elementen in één geïntegreerde unit, inclusief het leidingwerk. Door de kleine oppervlakte van 607 x 725 mm neemt deze geïntegreerde binnen-unit minder ruimte in. Voor de Therma V IWT warmtepomp met een geïntegreerde boiler is de vereiste installatiehoogte namelijk maximaal 2.01 m. Daarnaast is er bijna geen vrije ruimte nodig aan de zijkant doordat de leidingen aan de bovenkant van de unit zitten. Deze compacte opzet bespaart niet alleen veel ruimte, maar ook installatietijd. 
 

Compact formaat, breed inzetbaar

De geïntegreerde boiler van 200 liter dekt de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water van een gemiddeld huishouden. Daarnaast maakt het gestroomlijnde en moderne uiterlijk van de IWT deze oplossing perfect toepasbaar in elk huishouden.

 

Kenmerken IWT
  • Vloermodel lucht-water-warmtepomp met een gecombineerde roestvrijstalen sanitair warmwatertank van 200 liter en een buffertank van 40 liter voor eenvoudige installatie
  • Alle hydraulische onderdelen zijn geïntegreerd, waardoor er geen onderdelen van derden meer nodig zijn
  • De regelaar en de hydraulische onderdelen zijn gemakkelijk te bereiken voor service en onderhoud
  • Geïntegreerde hulpverwarming, keuze tussen 2, 4 of 6 kW
  • De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht, zelfs bij -20°C
Eenvoudige installatie en onderhoud

“Traditionele lucht-water-warmtepompen hebben behoorlijk wat ruimte nodig”, aldus Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions Benelux. “Met deze IWT kunnen gebruikers niet alleen ruimte in en rondom het huis besparen, deze all-electric unit is ook nog eens eenvoudig te installeren. Dankzij het nieuwe ontwerp kan al het onderhoud via de voorzijde worden uitgevoerd en alle leidingen zijn toegankelijk via de bovenkant van de unit. Dit compacte design maakt het systeem zelfs geschikt om te installeren in een zichtbare locatie, zoals de keuken. Dat, in combinatie met het energiezuinige en stille karakter, maakt dit nieuwe product geschikt voor toepassing in appartementencomplexen, maar ook in nieuwbouw en renovatie.”

« Nieuws overzicht