Duurzaam en comfortabel verwarmen met infraroodverwarming

Gelijkmatige afgifte en goede spreiding zorgen voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat.

De laatste jaren wordt er veel gesproken over het toepassen van infraroodverwarming en stralingspanelen in nieuwbouw projecten. Het lijkt alsof het volledig nieuwe producten betreft. Niets is minder waar. Infraroodverwarming is niets nieuws onder de zon. ETHERMA weet als producent van  infraroodverwarming als geen ander dat infraroodverwarming al jaren wordt ingezet om lokaal en gericht te kunnen verwarmen. De toepassingen voor het volledig verwarmen van woningen en kantoren zijn de laatste jaren toegenomen. Met name doordat de isolatie van de woningen en kantoren sterk is toegenomen en hiermee warmtevraag sterk is afgenomen, maakt dat infraroodverwarming bij uitstek geschikt is om als hoofdverwarming te worden ingezet.

Gelijkmatige warmte-afgifte

ETHERMA presenteert de LAVA® BASIC-DM. Dit infraroodverwarmingspaneel is bij uitstek geschikt voor bevestiging aan het plafond in bijvoorbeeld woonruimtes, kantoren of kleedkamers van zwembaden of scholen. De LAVA® BASIC-DM is een platte infraroodverwarmer die uitblinkt door zijn gelijkmatige afgifte van infraroodwarmte, de fraaie vormgeving en zeer lage afgifte van convectiewarmte. Door de plaatsing aan het plafond wordt een goede spreiding gerealiseerd, waardoor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat ontstaat. Door de gelijkmatige afgifte en montage aan het plafond in de LAVA® BASIC DM uitstekend in staat om als hoofdverwarming te dienen.

Uitbreiding naar wens

De LAVA® BASIC-DM is uit te breiden met de LAVA®-LED. Deze led verlichting is specifiek ontwikkeld voor de LAVA DM panelen. De LAVA®-LED is verkrijgbaar in 2 uitvoering, 2700K & 4000K. Daarnaast kan de verlichting naar wens met een dimmer en draadloze afstandsbediening worden bediend.

De LAVA® FRAME is hetzelfde paneel als de LAVA® BASIC-DM, alleen dan uitgevoerd als inbouwvariant, waardoor de infraroodverwarming op een eenvoudige wijze kan worden ingebouwd in verlaagde plafonds of in systeemwanden. Aannemers die volgens de prefab methode produceren en bouwen, kunnen vooraf een sparing opnemen in het de constructie, om achter in het werk de infraroodstralingspanelen te plaatsen.

ETHERMA Benelux adviseert en ondersteunt u graag bij uw project en kan klant specifiek oplossingen bieden op gebied van infraroodverwarmingssystemen.

ETHERMA is initiatiefnemer en lid van de vereniging “Interesse Groep Infrarood”. Bekijk hier een film over infraroodverwarming.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie