Hoe een dubbele persoonlijkheid een groot voordeel kan zijn.

Briza van Jaga is een hybride toestel met een dubbele persoonlijkheid: warmte in de winter en verfrissende koelte in de zomer. Achter het Briza-comfortsysteem schuilt onze energiezuinige Low-H2O techniek, gecombineerd met een zeer stil dynamisch systeem.

 

Low-H₂O maakt het verschil

Een kleinere massa warmt sneller op dan een grote. De toepassing van Low-H₂O techniek bevat Briza tot 90% minder water dan een traditionele plaatstalen radiator. Door de ultramoderne warmtewisselaar van aluminium en koper bereiken ze sneller hun volle vermogen, warmen sneller op en blijven dezelfde warmte afgeven. Zodra de temperatuur binnen optimaal is - doordat de zon bijvoorbeeld schijnt of omdat de oven aanstaat - stopt de radiator meteen. En wordt er niet onnodig doorverwarmd.

 

Slank, stil en elegant

Radiatorsystemen die voor verwarming én koeling zorgen, hebben vaak een belangrijk nadeel: ze zijn behoorlijk groot. De Briza van Jaga is echter een bijzonder compacte oplossing voor klimaatbeheersing. Met een dikte van slechts 12,4 centimeter neemt de Briza slechts de helft van de ruimte van een conventioneel systeem in beslag. Het systeem is niet alleen compact in afmeting, maar ook in geluid: in vergelijking met andere gecombineerde verwarmings-/koelingssystemen produceert Briza veel minder omgevingslawaai.

 

Razendsnel schakelen

De Briza heeft een warmwaterstroom voor de radiatorfunctie en een koudwaterstroom voor de koeling. Afhankelijk van de instelling wordt de lucht verwarmd of gekoeld, zodat het systeem altijd voor een aangename temperatuur zorgt. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een Briza met vier pijpen (vierpijpssysteem). Dan hoeft het water niet eerst verwarmd of gekoeld te worden, maar ontstaat een systeem dat razendsnel kan schakelen tussen warmte en koelte. In het wisselvallige Nederlandse klimaat waarin zon en regen zich soms snel afwisselen, zorgt dit ervoor dat de binnentemperatuur gemakkelijk constant kan worden gehouden. Het warme water komt overigens gewoon van de CV-ketel, terwijl het koude water wordt aangevoerd vanuit een ijswatermachine of warmtepomp die zelfs buitenshuis geplaatst kan worden.

Geschikt voor niet-condenserende en condenserende koeling.