Structureel uitzetraam Lumera voor free form gebouwen

Het architectonische Lumera uitzetraam van Kingspan|Brakel Atmos is ideaal voor integratie in structurele glasdaken.

Kenmerken: structurele beglazing, verborgen bediening, energiebesparend, free form,  EN 12101-2.

Rook- en warmteafvoer en ventilatie

De Brakel® Lumera is een ventilatieraam dat in allerlei vormen, waaronder trapeziumvormig, ingebouwd kan worden onder een hoek van 0-90º. De openingshoek van het raam ten opzichte van de base is variabel met een maximum van 90º. Hierdoor is de Lumera geschikt voor zowel dagelijkse ventilatie als rook- en warmteafvoer. De Lumera bestaat uit geheel thermisch gescheiden aluminium profielen waardoor een hoge isolatiewaarde wordt bereikt. Hoewel de Lumera meestal voorzien wordt van isolatieglas is ongeïsoleerd glas (of een andere paneelvulling) op aanvraag ook mogelijk. De Lumera is ontworpen met oog voor detail en is daarmee uitermate geschikt voor toepassing in gebouwen met zeer hoge esthetische eisen. Indien gewenst kan de Lumera worden geanodiseerd of gepoedercoat (in iedere gewenste RAL kleur).

Bediening

Voor het openen en sluiten wordt de Lumera voorzien van één of twee 24 Vdc kettingmotoren. De bediening kan met behulp van accu’s fail-safe worden uitgevoerd. Een 230 Vac bediening is ook mogelijk. Ter ondersteuning van de motoren kunnen gasveren worden toegepast.

Flenzen

De standaard flensdikte is 28 mm en kan naar wens worden opgehoogd. Er zijn twee standaard flensbreedtes, te weten 30 mm of 50 mm. Diverse klantspecifieke eisen ten aanzien van flenzen zijn op aanvraag realiseerbaar.

Bekijk ook de video:

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie