Strokengordijnen

Een variant op flexibele deuren zijn de strokengordijnen

Strokengordijnen zijn opgebouwd uit soepele stroken zacht PVC, die met een gedeeltelijke overlap scharnierend zijn opgehangen aan een metalen frame van buis- of hoekprofielen (een strokenhouder), of eventueel aan rails opgehangen met behulp van rolwagens. De stroken hangen hol in elkaar voor een betere afdichting.

Verder worden er naast de standaard doorzichtige stroken ook speciale stroken aangeboden, zoals markeringsstroken, lasstroken, gematteerde stroken, stroken met extra slijtagebestandheid en stroken die tegen koude bestand zijn.

Afmetingen

De dikte van de PVC stroken bedraagt 2-4 mm en kunnen 200-400 breed zijn. Vaak kunnen ze in de breedte onbeperkt worden uitgebreid, maar zijn in de hoogte maximaal tot 8 meter lengte beschikbaar.

Toepassing

Strokengordijnen weren tocht, stof, vocht, vogels en insecten en laten in transparante vorm toch licht door. Ze worden veel toegepast in de industriƫle sector, overslagbedrijven, garagebedrijven, land- en tuinbouw en in de utiliteitsbouw als binnendeuren, hulpdeuren achter de buitendeur, als sectie-afscheider in grote hallen en als tochtweringsvoorziening.

Meer informatie

Product vinden? >> Strokengordijnen op NBD-Online

« Nieuws overzicht