Geen compromis tussen design en brandveiligheid

Zoals blijkt uit recente ontwikkelingen, is brandveiligheid een eis die aan belang wint in de Nederlandse bouwsector. Gevelbekleding moet niet alleen aan esthetisch zijn, maar ook voldoen aan alle normen, zoals brandveiligheidseisen.

 

Gebruik uw ontwerpvrijheid, met geïntegreerde brandveiligheid

Er hoeft geen compromis gesloten te worden tussen design en brandveiligheid. Rockpanel gevelbekleding is van nature duurzaam, weerbestendig en robuust. Omdat de gevelplaten gemaakt worden van steenwol, zijn ze bestand tegen bijzonder hoge temperaturen. Ze worden uitvoerig op brandgedrag getest en zijn volgens de geldende brandveiligheidsnormen als bijzonder brandveilig bouwmateriaal geclassificeerd. Bij een brand bevorderen Rockpanel gevelplaten de verspreiding van het vuur niet. Er kunnen ook geen brandbare delen losraken en er ontstaat geen druppelvorming.

 

Onze gevelbekleding heeft standaard Europese brandklasse B-s2,d0 en levert al jarenlang sterke prestaties. Met meer dan 200 kleuren en designs om uit te kiezen, hoeft u geen compromissen te sluiten over het ontwerp van de gevel. De elegante Woods, met uiteenlopende houtdesigns, of Rockpanel Colours met maar liefst 144 RAL- en NCS kleuren om uit te kiezen, of een stenen look met Rockpanel Stones. Nieuwsgierig naar de designmogelijkheden? Klik dan hier>

 

Rockpanel FS-Xtra: van brandveilig naar éxtra brandveilig

Rockpanel FS-Xtra gevelbekleding is bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij een hoge mate van brandveiligheid wenselijk of vereist is. Daarbij kunt u denken aan hoogbouw, huisvesting voor ouderen, ziekenhuizen en scholen.

 

Rockpanel FS-Xtra behaalt Europese brandklasse A2-s1,d0. In combinatie met ROCKWOOL steenwolisolatie en bevestigd op een aluminium of stalen achterconstructie met blindklinknagels bieden wij u de ultieme brandveilige oplossing voor de hele gebouwschil. Een geslaagde combinatie die bovendien bijdraagt aan het welbevinden van toekomstige gebruikers van het gebouw.

 

Meer weten? Klik dan hier