Hoger verlichtingsniveau maakt teksten beter leesbaar en kleuren beter te onderscheiden.

Volgens de norm NEN-EN 1838 bent u verplicht elke brandblusser te verlichten met 5 lux. Met Famostars vluchtwegverlichting CELO met spotlens heeft u hier een uitstekende oplossing voor.

 

De norm NEN-EN 1838

Iedere handbrandmelder, elk onderdeel van de brandbestrijdingsuitrusting en elke EHBO-post moet volgens NEN-EN 1838 voorzien zijn van noodverlichting. Het maakt hierbij niet uit waar deze zich in het gebouw bevinden. In alle gevallen geldt een minimaal verlichtingsniveau van 5 lux, verticaal gemeten (artikel 4.1.2 uit de NEN-EN 1838).

 

De reden voor het hogere verlichtingsniveau is om de EHBO-posten en brandbestrijdingsmiddelen meer op te laten vallen en het gebruik hiervan goed mogelijk te maken. Een goed voorbeeld is de vergrendeling van een brandblusser die bij 1 lux amper te onderscheiden is. Bij 5 lux zijn kleuren namelijk beter te onderscheiden en teksten goed te lezen.

 

CELO met spotlens (S-lens)

Vluchtwegverlichting CELO met S-lens is perfect om hiervoor in te zetten. Hiermee wordt het vereiste verlichtingsniveau bereikt én een substantiële bijdrage geleverd aan het uitlichten van de vluchtroute. Om schaduwwerking te voorkomen is het slim om de armatuur niet recht boven het aan te lichten object te hangen. Hang CELO met S-lens bij voorkeur een meter van de wand af.

 

Complete CELO familie

Naast de S-lens heeft de CELO-familie nog 3 type lenzen. Zo heeft u voor iedere situatie een passende lens. De CELO armaturen blinken uit in montagegemak en onopvallendheid. Dankzij het strakke minimalistische design is deze vluchtwegverlichting alleen zichtbaar wanneer het nodig is: in nood!

 

Wilt u meer informatie of de productvideo bekijken? Ga dan naar famostar.nl/CELO.