Een goede akoestiek is essentieel voor ons welzijn en draagt bij aan een prettig binnenklimaat

Het is belangrijk om tijdens de ontwerpfase al na te denken over de akoestiek in een gebouw. Troldtekt heeft voor elk akoestisch probleem een oplossing, waarover we u graag advies op maat geven en helpen bij het maken van akoestische berekeningen.

 

Troldtekt panelen garanderen niet alleen een uitstekende akoestiek in elk gebouw, maar zorgen ook voor een dynamische en esthetisch mooie afwerking. Zo kunt u met Troldtekt panelen designoplossingen op maat samenstellen. Daarbij zijn onze panelen de meest duurzame op de markt!

 

Uitstekende akoestiek

Een goede akoestiek is essentieel voor ons welzijn en draagt bij aan een prettig binnenklimaat. Dit is vooral belangrijk op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals scholen, kantoren en zorgcentra, maar ook residentiële gebouwen. Zo blijkt uit onderzoek dat leraren die lesgeven op een school met een slechte akoestiek vermoeider en minder gemotiveerd zijn, wat leidt tot ontevredenheid op het werk. De akoestiek in een restaurant kan zelfs van invloed zijn op je smaakbeleving.

 

Het belang van een goede akoestiek, en een daarbij behorende oplossing, wordt dus nog al te vaak onderschat. Troldtekt panelen zijn een uitkomst voor akoestische problemen. Onze productspecialisten geven graag projectadvies op maat, helpen u met het maken van akoestische berekeningen en bieden advies op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid.

 

Oneindige mogelijkheden

Naast een uitstekende akoestiek zorgen de panelen ook voor een mooie esthetische afwerking, en is het zelfs mogelijke designoplossingen op maat te maken. Zo kunt u kiezen voor panelen in extreem fijne vezel, of gaan voor Scandinavisch design met onze driedimensionale  Rhomb of Wave panelen. De panelen kunnen gespoten worden in elke RAL of NCS kleur, waardoor ze in elk interieur passen. Daarnaast zijn onze panelen Cradle-to-cradle zilver gecertificeerd, en geschikt voor BREEAM, LEED en DGNB  projecten.

 

In onderstaande video vertellen gezinnen over hoe Troldtekt panelen hun leven een stuk aangenamer hebben gemaakt, en zie je enkele designmogelijkheden.