Optimale akoestiek met massief houten plafonds

Massief houten plafonds met optimale akoestiek toegepast in de Award winning werkplekken van VGZ.

De werkplekken van VGZ zijn eind vorig jaar met het behalen van de Winning Workplace Award 2017 uitgeroepen tot de beste van Nederland. De Award van JLL voor inspirerende werkomgeving van VGZ legt de nadruk op vitaliteit en de beleving van de medewerkers.

Een onderdeel van deze beleving is de integratie van de massief houten plafonds van Derako geweest. Plafonds die niet alleen voor een natuurlijke en rustgevende beleving zorgen, maar ook de akoestiek in de ruimtes substantieel verbeteren.

Belang van een goede akoestiek

Samen met licht en het binnenklimaat heeft de akoestiek een grote invloed op de beleving in ruimtes. Een niet optimale akoestiek kan ervoor zorgen dat bepaalde ruimtes gemeden worden of dat de personen in de ruimte niet optimaal functioneren en mogelijk zelfs stress verschijnselen gaan vertonen.

Het is goed om een onderscheid te maken tussen geluidsisolatie en de akoestiek. Deze begrippen worden in de praktijk nogal eens verwisseld. Een ruimte kan voldoende geïsoleerd zijn, hetgeen betekent dat het geluid dat de ruimte verlaat aan de norm voldoet. Maar de geluidsisolatie zegt natuurlijk niets over de akoestische situatie in de ruimte. Het plafond is door zijn grootte vaak een gunstige bouwelement voor het behalen van een akoestisch effect.

Het Derako massief houten plafond

Een massief houten plafond kan substantieel bijdragen aan het verbeteren van de akoestiek in de ruimte. Hout heeft namelijk, naast een isolerende en vochtregulerende werking, van nature ook zeer goede geluiddempende eigenschappen. Daarnaast wordt bij toepassing van het Derako lineair open systeem de ruimtes tussen de houten lamellen voorzien van akoestisch vezelvlies, waarmee de geluiddempende werking nog verder wordt versterkt.

Meer over het VGZ kantoor en akoestiek

Bekijk de projectvideo van het VGZ kantoor en lees meer over een optimale akoestiek in de ruimte op de Derako website.

Ook een Derako massief houten akoestisch plafond voor uw project?

Heeft u uitdagingen met de akoestiek in openbare ruimtes, kantoorgebouw of publieke faciliteit dan kan Derako de oplossing bieden met hun massief houten plafondsysteem. Wist u trouwens dat de Derako systemen ook beschikken over een C2C certificering zilver en kunnen bijdragen aan het behalen van credits binnen BREEAM en LEED. De Derako adviseurs informeren u graag verder. Natuurlijk kunt u ook onze website bezoeken met meer informatie over massief houten plafonds.

« Nieuws overzicht