Voorkomen is beter dan alarmeren en bestrijden

Al tientallen jaren vervult FOAMGLAS® een voortrekkersrol op het vlak van onbrandbare isolatie binnen de bouwsector .

Terwijl andere materialen die aanwezig zijn in het gebouw het vuur sneller helpen verspreiden en bij brand giftige dampen afgeven, heeft FOAMGLAS® de best mogelijke Eurobrandklasse A1 en vormt het bij brand een barrière tegen de vlammen.


Hoogste classificatie

FOAMGLAS®-isolatieplaten worden als niet-brandbaar geklasseerd in de hoogste (veiligste) van de 7 Euroklassen: A1 (EN 13501-1).

  • FOAMGLAS®-isolatieplaten verspreiden bij brand geen rook of giftige gassen
  • FOAMGLAS®-isolatieplaten produceren geen dichte rook die het zicht op de vluchtwegen kan belemmeren
  • FOAMGLAS®-isolatieplaten veroorzaken geen brandende druppels die de personen die in het gebouw aanwezig zijn of proberen te ontvluchten, zouden kunnen verwonden
  • FOAMGLAS®-isolatieplaten dragen bij tot een extra brandveiligheid. Iedere FOAMGLAS®-isolatie van 50 mm zorgt voor 30 minuten supplementaire brandweerstand (REI)
  • FOAMGLAS®-isolatieplaten hebben een smeltpunt dat hoger ligt dan 1.000°C (cf. DIN 4102-17, bij een dikte ≥ 80 mm).

Gebruik niet-brandbare FOAMGLAS®-isolatie

Hitteschild-effect: wanneer FOAMGLAS®-isolatie aan vlammen wordt blootgesteld, zal het oppervlak beginnen ‘verglazen’, waardoor zich een beschermingslaag, een hitteschild, vormt.
Smeltpunt > 1 000 °C: de smeltpunttest toont aan dat na 90 minuten vlamcontact een groot deel van de isolerende kernmassa overblijft. Dit bevestigt de hoogwaardige bescherming die FOAMGLAS®-isolatie biedt (DIN 4102-17 – dikte > 80 mm).

 

Bekijk de volledige Brand & Rook campagne van FOAMGLAS® op foamglas.nl.