Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO2 neutraal

ATAG Jouw Comfort Zone

Vanuit het specialisme Hoog Rendementstechniek voor cv-toestellen ligt de ATAG focus meer en meer op het reduceren van de wereldwijde CO2 uitstoot met één doel; het bieden van innovatieve warmteoplossingen, die een duurzame bijdrage leveren aan milieu en samenleving.


Van product naar pakket naar concept

ATAG gelooft in het principe "Van product naar pakket naar concept". Concepten, waarbij diverse energievormen samenwerken en gecombineerd worden. Een cv-ketel als product, een combinatie van cv-ketel en zon met laag temperatuur verwarming (ALEC) naar bijv. een warmtepomp, al dan niet hybride. Dat is integratie van systemen, waarbij de gebruikte energie efficiënt en zuinig wordt ingezet met behoud van comfort.


Vol gas naar CO2 neutraal

Geen vooringenomen keuze voor wat betreft energiedrager en techniek, maar keuzes worden gemaakt op basis van een maximale reductie van de CO2 uitstoot tegen minimale kosten. Van bron tot gebruiker. En hierbij wordt geen enkele samenwerking tussen energievormen uitgesloten. Alleen op deze manier gaan we ‘vol gas naar CO2 neutraal’.


ATAG's keuze voor hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen  in de energietransitie.
Iedereen omzetten naar ‘All-Electric’ is op dit moment niet mogelijk; dit levert enorme problemen op in de energievoorziening. Hiervoor heeft het bestaande elektriciteitsnetwerk nog te weinig capaciteit.

Er zijn 2 belangrijke toepassingen, die onze keuze voor hybride warmtepompen onderbouwen:

  • Hybride als tussenoplossing:
    • Plaatsen bij bestaande ketels;
    • Als vervanging van bestaande ketels: Tijdwinst van 15 jaar. Nu een hybride WP plaatsen betekent dat deze over 15 jaar vervangen kan worden door een zgn. standalone WP, waarbij de  huidige capaciteit van het elektriciteitsnet is aangepast.
  • Hybride als definitieve oplossing, wanneer het huidige fossiele gas ‘fossielvrij/groen’ wordt.

De Energion warmtepomp

De Energion warmtepompen zijn vooral zgn. monobloc-systemen, ingevuld door hybride-  en standalone toestellen. Deze zijn beschikbaar in diverse samenstellingen. Variërend van
toestellen, die voorzien in verwarming tot ‘alles in één’ configuraties.


De Energion gebruikt de warmte uit de lucht en kan verwarmen, koelen en warm water leveren. Geschikt voor vervanging, maar ook voor nieuwbouw.


De belangrijkste kenmerken
  • Duurzaam verwarmen met en zonder gas;
  • Gemakkelijk te plaatsen; een woningaanpassing is niet nodig;
  • Woning stijgt in waarde door opwaardering Energielabel;
  • Subsidie (ISDE) gerechtigd, afhankelijk van vermogen tot € 1.950;
  • Hybride module eenvoudig aan te sluiten op de cv-ketel.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie