Waar een raam ophoudt, gaat Solatube verder

Een volledig glazen gevel levert soms gewoon niet voldoende daglichtinval. En dan?

Stelt u zich even voor; u heeft een prachtig project getekend met daarin glazen gevels. Er komt daardoor een geruime hoeveelheid aan daglicht het gebouw binnen. Helaas heeft daglichttoetreding door middel van een raam een bepaalde daglichtinval. Daardoor komt er in het midden van het gebouw niet genoeg daglicht binnen. Hoe lost u dat dan op?

Aan de ene kant wilt u niet de negatieve effecten van zonlicht naar binnen laten, zoals warmtetoetreding of uv-straling, maar aan de andere kant wilt u wel genoeg daglicht creëren. Een Solatube daglichtbuis is in dit geval een perfecte oplossing. De Solatube daglichtsystemen hebben een uitstekende verhouding tussen isolatiewaarden en de licht- en warmtetoetreding.


Toepasbaar in diverse ruimtes

De daglichtbuizen kunnen nagenoeg overal worden toegepast, zowel voor woning- als utiliteitsbouw en uiteenlopend van renovatie tot nieuwbouw. Als we naar een huis kijken zijn ze onder andere geschikt voor ruimtes zoals het toilet of de badkamer. Maar ook de keuken, woonkamer, donkere gangen en trappenhallen behoren zeker tot de mogelijkheden. Of bijvoorbeeld dat donkere hoekje dat is ontstaan door die nieuwe aanbouw.


Energiezuinig

Een Solatube daglichtsysteem gebruikt van nature geen energie. Eenmaal geïnstalleerd is de toetreding van zonlicht geheel kosteloos. Huizen en andere gebouwen besparen hierdoor op het  gebied van verlichting en niet te vergeten klimaatbeheersing.


Voor meer informatie, bijvoorbeeld over daglichtadvies, kijk op Techcomlight daglichtadvies of op Solatube.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie