“Nul op de meter” is een uitdaging die we allemaal moeten aangaan. Raychem draagt hier graag zijn steentje aan bij!

Door de jaren heen heeft Raychem zijn gamma van elektrische vloerverwarmingsproducten vakkundig uitgebreid en geoptimaliseerd om duizenden gezinnen wereldwijd, een zo efficiënt en voordelig mogelijke vloerverwarming aan te bieden. Ondanks het feit dat elektrische verwarming soms in een slecht daglicht wordt geplaatst, is Raychem er vast van overtuigd dat elektrische vloerverwarming een waardig alternatief is voor een groenere, meer energie efficiënte manier van verwarmen! Zeker nu de markt draait naar hernieuwbare en groene vormen van energie… de steeds toenemende zonnepanelen die deel uitmaken van het landschap zijn hier een bewijs van.

 

Efficiënt verwarmen

Allereerst is elektrische vloerverwarming is een zeer efficiënte manier van verwarmen. Aangezien deze vorm van verwarming zeer dicht onder de vloeroppervlakte en zeer gelijkmatig geïnstalleerd wordt (onder tegels, laminaat, vinyl, …) zal deze een zeer korte opwarmingstijd nodig hebben om de gebruiker een comfortabele warmte te bezorgen. Hierdoor kan er bij een lagere temperatuur reeds een aangename en comfortabele warmte ervaren worden. Raychem ontwikkelde hiervoor de gemakkelijke te installeren Quicknet vloerverwarmingsmatten en T2 Red zelfregelende verwarmingskabel met de Reflecta isolatieplaten die zorgen voor een uniforme warmteverdeling over de gehele vloeroppervlakte.

 

Eerst warmteverlies voorkomen

Isoleren is echter de sleutel tot succes als het aankomt op om een woning zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe lager het verlies van energie, hoe efficiënter en goedkoper het verwarmen. De juiste regeltechniek stelt de gebruiker ook in staat de verwarming verder te optimaliseren. Raychem’s uitgebreide selectie van thermostaten helpen hierbij. Het gebeurt namelijk zelden dat tegelijkertijd alle ruimtes in het huis gebruikt worden! Raychem’s ECO-range thermostaten (Raychem’s SENZ WIFI, Green Leaf & NRG-DM) laten toe om de verwarming in het hele huis zo efficiënt mogelijk te programmeren en te monitoren, zodat men enkel verwarmt wanneer warmte nodig is….  De vooringestelde programma's stellen de vloerverwarming automatisch in voor verschillende behoeften, en intelligente, adaptieve functies zorgen ervoor dat het systeem de gewenste temperatuur bereikt, door te reageren op de omstandigheden in de woning. Warmteverlies door een open deur of raam wordt hierdoor vermeden.

 

Krachten bundelen

Het is nog een lange weg naar een groenere planeet, maar door samen te werken en onze krachten te bundelen dmv betere isolatie, toepassen van meer hernieuwbare energie bronnen en efficiëntere manieren van verwarmen, slaan we alvast de juiste weg in!

 

Wij zijn alvast voor!

Mocht je vragen hebben ivm elektrische vloerverwarming, of weet je niet goed hoe met het ontwerp te starten, geen probleem - wij helpen je graag verder met al je vragen! Aarzel niet en neem contact op met ons gratis nummer 0800 0224978 of stuur een mailtje naar salesnl@pentair.com.

 

Samen voor een groenere toekomst en “Nul op te teller”!