Dagkant, meer dan alleen een afwerking

Voor de meeste mensen valt het niet op, maar tussen het kozijn en de binnenmuur zit er een tussenruimte die wordt afgewerkt met een dagkantafwerking.

Deze afwerking heeft veel invloed op de uitstraling van het gehele kozijn. Om te laten zien wat voor uitstralingen er mogelijk zijn, hebben wij een overzicht gemaakt met alle mogelijk dagkantafwerkingen. Nu weet je precies wat jij wilt!


Geprofileerde binnenkant

Een dagkant betekent letterlijk een rechte, afgeschuinde of geprofileerde binnenkant van een venster dat loodrecht op de muur bevestigd wordt. In de volksmond de binnen afwerking van de zijkanten en bovenkant van een kozijn (de onderkant wordt meestal afgewerkt met een vensterbank). De reden voor het toepassen van dagkantafwerkingen zijn het opvullen van de gaten in het “kale” kozijn om zo koudebruggen uit te sluiten en om een strak afgewerkt kozijn als resultaat te krijgen. De dagkantafwerkingen kunnen dienen om de binnenkant van het kozijn te bekleden maar er zijn ook varianten die ook een deel van de binnenmuur meenemen. Een dagkant wordt in de meeste gevallen gemonteerd met een verbindingslijm zoals High-Tack lijm die bij ons verkrijgbaar is.


Dagkantafwerkingen van Milin

De dagkantafwerkingen van Milin zijn verkrijgbaar in een gladde of een houtstrucutuurnerf uitvoering. De meest voorkomende kleuren zijn vooral wit en crème omdat meestal het kozijn tevens uit deze kleur bestaat. Echter zijn er een aantal afwerkingen die geleverd kunnen worden met een houtnerfstructuurfolie in een andere trend kleur die past bij de kleur van het kozijn.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie