Inbraakwerende deuren voor de beveiliging van de Europese Unie in Brussel

Heinen levert 350 inbraakwerende en brandwerende deuren om de veiligheid van het Europa Gebouw te waarborgen

In 2010 werden bij Heinen Malmedy de eerste offertes gemaakt voor de nieuwbouw, restauratie en transformatie van Residence Palace. Meer bepaald voor gebouw A als uitbreiding en toekomstige hoofdzetel van de Raad van de Europese Unie. Sinds de uitbreiding van de Unie in 2004 was het Justus Lipsiusgebouw immers te klein geworden voor de raad.


In 2011 startte de algemene aannemer met de werken. De eerste Heinendeuren werden door KBS-Systems opgemeten en geplaatst in de zomer van 2013. De laatste werden gemonteerd in de lente van  2016. In totaal werden een 300-tal Heinendeuren geplaatst, waarvan 80 dubbele. De meeste deuren zijn binnendeuren, behalve een 25-tal deuren die zich op het dak in open lucht bevinden en bekleed werden met zink.


Metal Plus concept

Alle Heinendeuren werden en worden nog steeds geproduceerd en gemonteerd volgens het beproefde Metal Plus concept. Dit is de Heinen basisdeur die de kwaliteit en duurzaamheid van het deurgeheel garandeert. Zonder merkbare uiterlijke verschillen kan deze Metal Plus – deur brandwerend (EN1634-1) EI1 30 of EI1 60 minuten geleverd worden. Voor dit prestigieuze project  werden er vele deuren geleverd met een cumul aan prestaties, brandwerend tot EI1-120 vaak  gecombineerd met extra inbraakwerende prestaties (EN1627-30: RC3/WK3 tot en met RC5/WK5). Eén vijfde van de Heinendeuren is bovendien nog eens voorzien van toegangscontrole, vaak met een solenoïdeslot (ingebouwd in het deurblad).Voor elke geleverde deur diende er een officieel Europees of Belgisch rapport of attest voorgelegd te worden voor goedkeuring . Bij ontstentenis hiervan werd er geen enkele levering aanvaard, altijd een uitdaging. Ook het “Fail Safe - Fail Secure verhaal” (of de combinatie van de twee in dezelfde deur)  speelt een belangrijke rol in het bereiken van een hedendaags totaal veiligheidsconcept. 


Akoestische branddeuren

In mindere mate werden er ook akoestische branddeuren geplaatst. Inbraakwerende beglaasde gehelen (Heinendeuren in combinatie met Heinen vaste ramen) werden eveneens door KBS-Systems geïnstalleerd. Naast de Heinen draaideuren werd er tenslotte ook beroep gedaan op de unieke Heinen doorslaande deuren en dit voor enkele specifieke brandwerende oplossingen. 
Naast de hoge eisen qua brand- , geluid- en inbraakbeveiliging  werden ook belangrijke esthetische eisen gesteld. Zo zijn bepaalde glijarm - deurpompen onzichtbaar (maar conform) in de inbraakwerende branddeuren ingebouwd, alle krukrozetten  zonder zichtbare vijzen gemonteerd, de betonvoeg rond het kader is met de hoogste zorg afgewerkt en vaak niet zichtbaar aan één zijde.


Professioneel partnernetwerk

Om dergelijke projecten tot een goed einde te brengen is een vlotte en aangename samenwerking met de algemene hoofdaannemer van levensbelang. Vertrouwen en heldere afspraken, gevolgd door een kwalitatieve opvolging binnen de afgesproken termijn zijn hierbij geen holle slogans.  Dankzij de tientallen jaren ervaring en samenwerking van Heinen en zijn professionele partnernetwerk, de unieke technische fiches op maat (duidelijk en één voor elke deur = H-config) en het respecteren van (vaak scherpe) levertermijnen hebben wij in samenwerking met onze partner KBS-Systems ook dit boeiende project tot een goed einde mogen brengen.  

Meer informatie

Meer informatie over de producten en diensten is te vinden op de vernieuwde website van Heinen.
 

« Nieuws overzicht