Oververhit gemeentehuis krijgt 'coole' groene zonwering

Heerhugowaard heeft de primeur met "Shadogreen" begroeide zonwering.

In het gemeentehuis in Heerhugowaard wordt het, wanneer de zon schijnt, onaangenaam warm. Zo warm zelfs, dat het deel van het gebouw dat achter de glazen zuidgevel ligt daardoor bij mooi weer nauwelijks bruikbaar is. Daar moest verandering in komen. Omdat de gemeente Heerhugowaard graag een groene uitstraling wil, is voor een intelligente gevel met deels begroeide zonwering gekozen. Begin 2018 wordt de gevel aan de pleinzijde gerenoveerd en van een unieke groene gevel voorzien.

Groene samenwerking

Shadogreen is een combinatie van Colt Shadoglass automatisch zonvolgende draaibare glaslamellen en  SemperGreenwall, een verticale tuin voorzien van een automatische irrigatie- en voedingssysteem. In Shadogreen wordt het verticale tuinsysteem SemperGreenwall opgenomen in de constructie van Shadoglass, waardoor panelen met groenblijvende planten voor zowel zonwering als alle andere voordelen van een groene gevel verzorgen. Het deel van de gevel dat niet uit de groene zonwering bestaat, wordt ingevuld met Colt Shadoglass.

Voor een beter klimaat

De intelligente gevel, opgebouwd uit Colt Shadoglass glaslamellen en Colt Shadogreen, zal het binnenklimaat aanzienlijk verbeteren. De Colt Shadoglass kantelbare glaslamellen passen zich automatisch aan aan de stand van de zon. Wanneer het bewolkt is gaan de lamellen open voor meer daglichttoetreding.  Doordat de lamellen warmtelast blokkeren hoeft het klimaatsysteem minder pieken op te vangen. Het doorzicht naar buiten blijft behouden in de delen van de gevel waar Colt Shadoglass wordt gemonteerd.

...en nog veel meer

Het creëren van energie-efficiënte innovatieve oplossingen die gebruik maken van natuurlijke elementen is een speerpunt van Colt International. Naast Colt Shadoglass biedt Colt een uitgebreid scala aan producten waaronder Colt Shadometal (metaallamellen), Colt Ellisse (vouw- en schuifschermen), Colt Shadovoltaic (zonwering met zonnecellen). Recente Colt zonweringsprojecten zijn: RAI Amsterdam, Transavia Schiphol, HISWA Amsterdam, HAN Nijmegen en Ziekenhuis HNO Curaçao. Naast zonwering is het bedrijf internationaal actief binnen klimaattechniek en brandveiligheid.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie