Alklima Klimaatconcepten heeft nieuwe buitenunits geïntroduceerd voor de Ecodan lucht/water-warmtepomp van Mitsubishi Electric Living Environment Systems.

De vernieuwde buitenunits onderscheiden zich door hun stille werking, compacte uitvoering en verder verbeterde prestaties.


Nog stiller

De nieuwe buitenunits zijn uitgevoerd met een grote ventilator als vervanging van de twee kleinere ventilatoren. Door deze intelligente innovatie is het toerental bij gelijke volumestromen aanzienlijk minder. Tegelijkertijd werd ook de vorm van de ventilator aangepast voor een geoptimaliseerde luchtstroom. Als gevolg daarvan is de geluidsproductie teruggebracht. In het nieuwe model werd ook de compressor volledig ingekapseld waarbij de compressor en alle leidingen geluidstechnisch volledig zijn ontkoppeld van de behuizing. Dankzij deze slimme optimalisaties werd het geluidsniveau met zo'n 10% verminderd. Daarmee kunnen de nieuwe systemen nu ook in omgevingen worden geïnstalleerd die gevoeliger zijn voor geluid.


Verbeterd rendement

De nieuwe constructie van de buitenunits zorgt voor een forse verbetering van het rendement van de warmtepomp. Bij de varianten met Zubadan-technologie draagt vooral de nieuwe bypass-warmtewisselaar bij aan het verbeterde rendement: door het grotere oppervlak wordt een rendementsverbetering van 30% bereikt bij de warmteoverdracht. Bij elkaar zorgt dat voor een aanzienlijke vermindering van het stroomgebruik en daarmee een daling van de bedrijfskosten van de installatie.


Compactere uitvoering

Naast technische verbeteringen kregen de buitenunits van de warmtepomp ook een ander uiterlijk waarbij de kleurcombinatie wit/antraciet opvalt door de elegante uitstraling. Ook de afmeting van de buitenunit werd onder handen genomen. Het resultaat is een hoogtereductie met 25%. De nieuwe buitenunits zijn in totaal volume toegenomen maar nemen - vergeleken met de voorgaande systemen - geen extra installatieruimte in. Hierdoor kan het systeem nagenoeg in iedere buitenomgeving harmonisch worden ingepast. 


Over Alklima

Alklima bv is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. In haar ruim twintigjarig bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt. Naast de rol van exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems, is het bedrijf ook vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, e.d. als het om complexe klimaat-vraagstukken gaat.