fermacell voor een schoner milieu

fermacell kent haar verantwoordelijkheid als het om een schoner milieu en een betere leefomgeving gaat. Neem alleen al het schone productieproces.

Maar daarmee stopt de duurzaamheidsgedachte van fermacell niet. In de woning- en utiliteitsbouw is nog veel te winnen als het gaat om energiebesparing en CO2-reductie. Tot nu toe nemen bedrijven in de bouwketen vaak individueel hun maatregelen. Samenwerking leidt echter tot veel meer innovatieve oplossingen. Samen tot energiezuinige, duurzame en efficiënte gebouwen komen, is in de toekomst absoluut noodzakelijk. fermacell werkt er graag aan mee.


Werken met een bijproduct

Het gips dat fermacell verwerkt in zijn gipsvezelplaten is rookgasontzwavelingsgips (RO-gips), een bijproduct afkomstig van kolengestookte energiecentrales. Gips leent zich uitstekend voor een ‘cradle to cradle’ toepassing: afval als basis voor nieuwe producten. fermacell maakt volop gebruik van de recyclemogelijkheden


De ‘Dracula’ verkleiningsmaler van fermacell vermaalt zaagafval en schoon gipsafval van onze klanten, zodat onze recycle-installatie het opnieuw kan calcineren. In onze platen kunnen we 25% gerecycled materiaal verwerken. 


Verantwoorde productie, verantwoord product

fermacell Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels, die via een recyclingprocédé uit oud papier worden gewonnen. Na vermenging en toevoeging van water persen we de grondstoffen onder hoge druk tot oersterke homogene afbouwplaten. De platen worden hierna gedroogd, geschuurd, geïmpregneerd en op maat gezaagd. Dit innovatieve en ecologisch verantwoorde productieproces staat onder strikte kwaliteitscontroles.


Het gerenommeerde Oostenrijkse Instituut voor Bouwbiologie onderzocht de gebruikte stoffen, het productieproces en het eindproduct en concludeert dat gipsvezelplaten van fermacell in belangrijke mate bijdragen aan een gezondere, betere leefomgeving. fermacell Gipsvezelplaten voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens. 


Een fermacell Gipsvezelplaat is een duurzaam product dat voldoet aan de eisen zoals vastgelegd in normbladen en bouwverordeningen. Met fermacell realiseert u snel en makkelijk degelijke afbouwconstructies voor wanden, vloeren, plafonds, gevels en daken. fermacell is perfect toepasbaar bij herstructurering, renovatie én nieuwbouw. 


Of er nu oude (sociale) woningbouw aan de huidige bouweisen moet worden aangepast, kloosters moeten worden omgebouwd, zorghuizen moeten worden heringericht of appartementen moeten worden gerealiseerd: fermacell levert duurzame en verantwoorde oplossingen voor al uw projecten.


Meer informatie

Meer info is te lezen op de website van fermacell.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie