Een revolutionaire ontwikkeling in duurzaamheid met geluidsabsorberende betonblokken

Soundblox in de strijd tegen Lawaaivervuiling

Soundblox zijn geluidsabsorberende betonblokken en leveren een zeer hoogwaardige akoestische oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze gepatenteerde oplossing is speciaal ontwikkeld voor het optimaliseren van  gezondheid en welzijn van mens en dier. Soundblox betonblokken zijn ontworpen voor het optimaliseren de ruimte akoestiek waarbij hinderlijke nagalm wordt gereduceerd. Hierdoor wordt een goede verstaanbaarheid en een prettige geluidbeleving  gerealiseerd. Soundblox biedt de mogelijkheid om de geluidsabsorptie te integreren in een stabiele (scheidings)wand die ook hoog kan worden opgebouwd.


Ontwikkeling in duurzaamheid

Met  de introductie van nieuwe inzetplaatjes van organisch, circulair vullingenmateriaal heeft Soundless Acoustics opnieuw een belangrijke stap gezet in duurzaamheid. Naast de traditionele minerale wol vullingen, kan nu tevens gekozen worden voor twee hoogwaardige,  zoals het hoogabsorberende, gepatenteerde cellulose vulling met speciale weefstructuur en de even hoogwaardige katoen vulling.  Beide zijn volledig cradle to cradle.  Zowel de cellulose- als de katoenvezelvullingen lieten uitstekende meetresultaten zien in geluidsabsorptietests die eind vorig jaar zijn uitgevoerd.  


De tests zijn als eerste uitgevoerd met het hoogwaardige driekamerblok, Soundblox type A, dat tevens is gekozen voor de lijst met meest innovatieve materialen van 2017. Akoestische rapporten van dit blok met deze organische vullingen zijn reeds beschikbaar op aanvraag. Dit jaar zullen de tests ook worden doorgevoerd met de overige typen Soundblox. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Soundless Acoustics.


Het belang van een goede ruimte akoestiek voor gezondheid en welzijn

Behalve kleuren, vormen en luchtkwaliteit is het akoestisch klimaat binnen een ruimte van essentieel belang voor de manier waarop mensen een omgeving ervaren. Gezondheid, welzijn én ziekteherstel zijn enorm afhankelijk van het comfort én de kwaliteit van de fysieke omgeving.  Dit geldt vooral in scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Ruimtes waar kinderen en kwetsbare volwassenen/ouderen  een groot deel van hun  tijd doorbrengen. Uit onderzoek is gebleken dat de ruimte akoestiek en mate van geluidsabsorptie  een enorme impact heeft zaken als gezondheid en herstel. 


Soundblox zijn zowel functioneel als decoratief en passen in elk gewenst design met vele mogelijkheden qua vormgeving, kleuren en/of folie. Deze veelzijdige oplossing laat zien dat een effectieve oplossing voor geluidsreductie de esthetische vormgeving niet in de weg hoeft te staan. 


Meer informatie en voorbeelden van projectfoto’s zijn te zien op de website van Soundless Acoustics.

  
  
 

« Nieuws overzicht