De constructieve kracht van beton en de stijlvolle uitstraling van natuursteen

Constructief natuursteen van Nibo Stone

Voor een project in Siebengewald wilde de aannemer natuursteen platen aan de betonnen lateien boven de voordeur van de 10 woningen bevestigen. Nibo Stone gaf aan dat de platen (uit veiligheidsoverwegingen) verankerd moesten worden aan het beton en stelde de aannemer voor om hier een prefab element voor te maken, in samenspraak met de leverancier van de betonnen lateien. Er werden diverse testmodellen gemaakt en zo werd Constructief Natuursteen ontwikkeld. 

 
 
Maatvaste prefab elementen

Het natuursteen wordt hierbij onder geconditioneerde omstandigheden in de mal gelegd, verankerd en mee gestort met het betonelement. Op de bouw kan het maatvaste prefab element eenvoudig geplaatst worden. Met deze samenwerking speelt Nibo Stone in op de behoefte vanuit de markt om steeds meer gebruik te maken van prefab elementen, zodat op de bouwplaats minder uitvoeringswerkzaamheden plaatsvinden (en dus minder afval) en bouwtijden worden verkort. 


Inmiddels is Constructief Natuursteen toegepast in diverse projecten zoals Centrumplan Vughtse Hart in Vught en Resort Dousberg in Maastricht. Naast lateien zijn ook deur- en raamkaders als Constructief Natuursteen verkrijgbaar. Overige prefab producten zijn uiteraard bespreekbaar.


Materialenmonsters

Als materiaal kan in principe gekozen worden uit het hele kleurenpallet van Nibo Stone, van blauwgrijs hardsteen tot zwart graniet of warmbeige marmer. Meer informatie en materialenmonsters vraagt u hier aan.  De kaderelementen in Constructief Natuursteen zijn opgenomen in de bibliotheek van Autodesk® Revit® software, zodat ontwerp- en bouwprofessionals ze eenvoudig in hun Bouw Informatie Model (BIM) kunnen opnemen. 

Afspraak 

Wilt u meer weten over Constructief Natuursteen? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met één van de accountmanagers van Nibo Stone.  
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie