De NIBE hybride warmtepomp – onmisbaar voor een succesvolle energietransitie

De nieuwe NIBE hybride warmtepomp is een compacte modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die kan worden gecombineerd met elke cv-ketel, ongeacht fabricaat en type.

De NIBE hybride warmtepomp wordt geleverd in diverse pakketten, waardoor voor elke situatie een passende installatie kan worden samengesteld. NIBE presenteert de nieuwe NIBE hybride warmtepomp van 6 t/m 9 februari 2018 tijdens de VSK 2018 (hal 7, stand C034).


Forse besparing op gasverbruik en energiekosten

De NIBE hybride warmtepomp kan het grootste deel van het jaar in de verwarmingsbehoefte van een woning voorzien, bij buitentemperaturen tot -20°C. De cv-ketel schakelt alleen bij op piekmomenten in de warmtevraag en bij extreem koud weer. Dit resulteert in een forse reductie van het gasverbruik voor cv-verwarming en een besparing op energiekosten die kan oplopen tot wel € 600,- per jaar.


Eenvoudige installatie zónder F-gassencertificaat

Alle koudemiddelzijdige componenten van de NIBE hybride warmtepomp zijn in de buitenunit ondergebracht. Dit heeft als voordeel dat de installateur niet met koudemiddelen hoeft te werken. Dat vereenvoudigt de installatie, waardoor iedere cv-monteur de NIBE hybride warmtepomp probleemloos kan plaatsen. 


NIBE hybride warmtepomp: onmisbaar voor een succesvolle energietransitie

Om de opwarming van de aarde te beperken, moet het gebruik van fossiele brandstoffen in hoog tempo worden teruggedrongen. Hiervoor moet fors worden ingezet op hernieuwbare energie, want energie uit natuurlijke bronnen veroorzaakt nagenoeg geen vervuiling en slechts weinig CO2-uitstoot. In de visie van NIBE zijn warmtepompen onmisbaar voor een succesvolle energietransitie, maar het is niet in elke situatie mogelijk om nu al volledig af te stappen van aardgas. Een hybride warmtepomp is dan een prima compromis waarmee gasverbruik en energiekosten fors kunnen worden verminderd. Daarmee levert een NIBE hybride warmtepomp een onmisbare bijdrage aan de energietransitie.


Kenmerken en voordelen
  • Combinatie met elk merk en type cv-ketel mogelijk: voor elke situatie een passende comfortinstallatie samen te stellen 
  • Monoblock: eenvoudige installatie zónder F-gassencertificaat
  • Zweeds kwaliteitsproduct: het resultaat van meer dan 35 jaar ervaring 
  • Zeer stille werking: geluidsdruk op 2 meter afstand slechts 36 dB(A)
  • Bespaart 50% tot 100% op gasverbruik voor cv-verwarming
  • Met € 1.800,- ISDE-subsidie
  • Tot € 600,- besparing op energiekosten voor cv-verwarming mogelijk
  • Verbetering energielabel met 1 of 2 stappen
  • Aangename verkoeling in de zomer
  • Geschikt voor NIBE Uplink™ voor beheer en bewaking op afstand (via smartphone, tablet en pc)
  • Pakketlabel voor cv-verwarming (35C en 55C): A+++
     
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie