Elektrische convectoren en stralingspanelen moeten worden aangestuurd door middel van een elektronische temperatuurregeling.

De Europese overheden zijn druk bezig de wereldwijde Co2 uitstoot te verminderen. Hiervoor is in januari 2016 de Ecodesign ERP ingegaan voor alle energiegerelateerde producten. Deze richtlijn wordt vanaf januari 2018 aangescherpt en dit zal ook invloed gaan hebben op de elektrische verwarming.


Elektronische temperatuurregeling

De EcoDesign ERP 2018 stelt dat vanaf januari 2018 alle elektrische convectoren en stralingspanelen moeten worden aangestuurd door middel van een elektronische temperatuurregeling waar ten minste een dag / week programma gemaakt kan worden en waar een open raam detectie op zit. 


Verwarmingspanelen

Met de EcoConso regeling lopen Heating Group International en onze partners hier al op voor. Deze regeling bevat alle verplichte functies en met onder andere een bewegingssensor en WIFI verbinding biedt het nog meer voordelen. Een groot gedeelte van de elektrische verwarmingspanelen is al uitgerust met de EcoConso regeling maar een aantal ook niet. Voor deze panelen komt er een alternatief product in ons pakket die aan alle eisen voldoet. Helaas zullen er ook enkele producten uit het pakket worden geschrapt.


Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over onze panelen en de introductie van de nieuwe modellen kunt u contact opnemen via hgi@heatinggroup.eu of 024 3434 222. Ook kunt u terecht op de website van Heating Group voor meer informatie over de elektrische verwarmingspanelen.