Extra geluidsabsorptie waar nodig met Ecophon Akusto One

Vorig jaar lanceerde Ecophon de Ecophon Akusto™ One: een nieuwe serie kleine wandabsorbers als aanvulling op de bestaande akoestische wandoplossingen.

Inmiddels heeft Akusto One zijn functionaliteit en veelzijdigheid bewezen. 


Legio mogelijkheden 

Akusto One is een reeks kleinere akoestische wandpanelen die in nagenoeg elk  interieurontwerp passen. Met uitvoerige opties in vorm, formaat, oppervlakteafwerking én kleur creëer je de juiste sfeer en optimale akoestiek  op plaatsen waar dit nodig is. Het is ook mogelijk  om Akusto  panelen te laten bedrukken met een eigen ontwerp of foto. De panelen zijn gemaakt van duurzame 3e generatie glaswol. Dit betekent dat ze zeer licht van gewicht zijn en tegelijkertijd sterk en robuust.  Het monteren van Akusto One is net zo gemakkelijk als het ophangen van een schilderij.


Nieuwe functionaliteiten als aanvulling op plafonds 

De eerste stap op weg naar een gezonde en productieve geluidsomgeving is een goed absorberend plafond van wand tot wand. Die verlaagt het totale geluidsniveau en vermindert het verspreiden van lawaai. Maar kale wanden zullen altijd nog geluid heen en weer doen kaatsen. Dat veroorzaakt echo’s en hinderlijk lawaai. Absorberende wandpanelen pakken deze echo’s aan. Testen laten zien dat wandabsorbers een enorm positief effect hebben op de spraakverstaanbaarheid in een ruimte. Denk aan kinderen in een klaslokaal die daardoor zowel de leerkracht als elkaar goed kunnen verstaan. Of aan kantoormedewerkers die rustig gesprekken kunnen voeren zonder collega’s te storen. En bijvoorbeeld ziekenhuispersoneel dat belangrijke informatie over patiënten, behandelingen en doseringen beter kan horen. 


Duurzaam en gecertificeerd

Ecophon producten zijn duurzaam en dragen bij aan een gezond binnenmilieu . Onze 3e generatie glaswol bestaat uit een hoog aandeel gerecycled glas met een plantaardig bindmiddel. Er wordt geen formaldehyde toegevoegd waardoor onze producten voldoen aan de strengste eisen van bouwmaterialen met lage uitstoot. 


Meer informatie op de website van Ecophon of ga naar NBD productpagina 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie