Afbouwplaat tegen water en weer voor binnen én buiten: fermacell Powerpanel H2O

De fermacell Powerpanel H2O zorgt voor een eenvoudige en duurzame afwerking van vloeren, plafonds, binnen- en buitenmuren.

Deze afbouwplaat beschermt constructies die vaak aan vocht zijn blootgesteld tegen water, wind, vocht en schimmel.


Dankzij zijn 100% water- en vochtbestendigheid is Powerpanel H2O geschikt voor de afwerking van natte ruimtes zowel in residentiële als in commerciële omgevingen. Denk maar aan badkamers, douches, sauna’s, wasruimtes, zuivelfabrieken, grootkeukens, brouwerijen, wellness centra, etc. Dankzij de mogelijkheid om de platen in te snijden is Powerpanel H2O ook geschikt voor ronde oppervlaktes en gebogen muren die vaak terug te vinden zijn in moderne badkamer designs. 



Naast de vele binnentoepassingen is het plaatmateriaal ook uiterst geschikt voor buitentoepassingen


De tijd van een oud of verweerd onderaanzicht van een balkon of een terras is voorbij. Met de water- en weerbestendige fermacell Powerpanel H2O zijn deze constructies nu op eenvoudige wijze te voorzien van nieuwe fronten en zo duurzaam te beschermen tegen weersinvloeden. De platen worden snel en eenvoudig bevestigd op de bestaande constructie. Voor de afwerking van de fermacell Powerpanel H2O panelen zijn er talloze mogelijkheden: overschilderen, plamuren, bepleisteren of betegelen. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke wand zonder onderbreking van voegen.


Daar, waar plaatmaterialen het sterkst werken, biedt fermacell de passende oplossing. Voor de bekleding van verlaagde plafonds en in geventileerde gevelsystemen adviseren wij fermacell Powerpanel H2O. Bij geventileerde vliesgevels kunnen fermacell Powerpanel H2O-platen naast met een pleistersysteem ook met steenstrips worden afgewerkt. De Europese technische goedkeuring ETA-07/0087 bewijst dat de Powerpanel H2O geschikt is als bouwplaat voor nietdragende scheidingswanden binnen, als beplating van gebouwelementen binnen en buiten, als ondergrond voor gevelpleisterwerk, als ook voor verlaagde plafonds. 


Toepassingsgebieden buiten
  • Als geventileerde gevelbekleding met stucsystemen en steenstrips
  • Als bekleding voor verlaagde plafonds
  • Voor nieuwbouw en renovatie

Topvoordelen buiten
  • Weerbestendig en schimmelresistent
  • Veilige toepassing door diverse certificeringen
  • Stabiel en robuust, niet brandbaar
  • Gering gewicht vergemakkelijkt de verwerking
  • Afgestemde systeemcomponenten, bv. stucsystemen
Instructievideos

Bekijk hier de instructievideos op de website van fermacell.
 

Referentieprojecten

Gevel van studentencomplex met cementgebonden wandplaten van fermacell bestand tegen windlast van 1,36 kN/m2. fermacell Powerpanel H2O als drager van keramische platen en steenstrips.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie