KOMO® certificering voor veiligheid op platte daken

Staat veiligheid bij uw opdrachtgever of de gebouweigenaar bovenaan het prioriteitenlijstje?

 Moeten de veiligheidsvoorzieningen op het dak volgens de veiligheidsrichtlijnen aangebracht worden? Vindt u het lastig om zo’n project op te pakken? Of wilt u liever niet verantwoordelijk zijn voor een veiligheidsproject? Veiligheidsspecialist Vlutters Tools & Safety pakt dit soort projecten graag samen met u op en laat u de vruchten ervan plukken. 


Veiligheid op het hoogste niveau

Als veiligheid bij de bedrijfsvoering van uw opdrachtgever voorop staat moet het een zekerheid zijn dat alle werkzaamheden inclusief het dakwerk veilig en goed worden uitgevoerd. Sinds kort is de beoordelingsrichtlijn (BRL) 9935 van kracht gegaan. De BRL 9935 waarborgt dat geschikte veiligheidsproducten tegen valgevaar op een juiste manier door gecertificeerde vakmensen worden aangebracht. Het dak wordt zodoende op een veilige manier ingericht conform de vastgelegde normen. Uw opdrachtgever of de gebouweigenaar kan hier sinds kort specifiek om vragen of u kunt dit juist zelf aanbieden. Dat is voor u als dakverwerker en relatie van SOPREMA een unieke kans, waarmee u flink voordeel mee kunt doen. Hoe en waarom? Dat leest u hieronder.


Vlutters Tools & Safety, onderdeel van SOPREMA heeft zich op 31 oktober 2017 als eerste in de dakbranche KOMO gecertificeerd. Een opdrachtgever of gebouweigenaar die de samenwerking met Vlutters Tools & Safety aangaat is er van verzekerd dat veiligheid op het allerhoogste niveau staat en wordt uitgevoerd volgens de nieuwe BRL 9935. Veilig werken is tenslotte in ieders belang. Dit stukje meerwaarde kunt u als dakverwerker aanbieden aan uw opdrachtgevers die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. U hoeft daarna weinig moeite te doen om toch die extra omzet te kunnen maken.


Wat heeft u uw opdrachtgever te bieden?

U kunt uw opdrachtgever een compleet pakket aan diensten met veiligheidsartikelen en toebehoren  bieden dat een veilige werkplek op hoogte realiseert, geheel volgens richtlijn van de BRL9935. Dit alles wordt uitgevoerd door het bedrijf Vlutters Tools & Safety, dat KOMO gecertificeerd is voor al haar veiligheidsprocessen. Dit wil zeggen;

  • Het volledige dak wordt ontworpen met voorzieningen tegen valgevaar
  • Het dak wordt voorzien van veiligheidsproducten tegen valgevaar
  • Bovenstaande maatregelen worden uitgevoerd met geschikte veiligheidsproducten door gecertificeerde vakmensen
  • De voorzieningen tegen valgevaar worden jaarlijks geïnspecteerd en onderhouden

U kunt er dan voor kiezen om de uitgevoerde werkzaamheden zelf aan de klant door te factureren. 


Hoe verloopt zo’n samenwerking met Vlutters Tools & Safety?

Vind u het lastig om een gesprek over veiligheid op hoogte aan te gaan? Betrek Vlutters Tools & Safety of uw contactpersoon SOPREMA bij uw project. Dit kan bij het begin van het project maar ook in een later stadium.


Fase 1 – veiligheidssituatie in kaart brengen

Met behulp van Risico Inventarisatie & Evaluaties (RI&E’s) worden de veiligheidssituaties op daken volledig in kaart gebracht. De gecertificeerde inspecteurs inventariseren ter plekke de aanwezige veiligheidsrisico’s en maken hiervan een rapportage.

Fase 2 – aanbrengen veiligheidsvoorzieningen

Alle producten worden aangebracht volgens de eisen vastgelegd in de BRL9935 en bieden uw opdrachtgever zekerheid dat gewerkt volgens de juiste procedures en registratie van bevestiging op de ondergrond en dakopbouw.


Fase 3 – jaarlijks onderhoud

Om herkeur te waarborgen, worden de keuringen geregistreerd, gecertificeerd en worden de dakverwerkers na een jaar opnieuw geïnformeerd over de status. Hierbij kan tevens de dakbedekking met detailleringen bekeken worden. Mocht hier onderhoud nodig zijn, dan bent u er als eerste bij om dit uit te voeren.


Toegevoegde waarde van Vlutters Tools & Safety
  • Meer dan 100 jaar ervaring met veilig werken op hoogte
  • Van advies tot montage door eigen VCA-gecertificeerde medewerkers 
  • Opstellen van RI&E’s
  • Keuring van aangebrachte veiligheidssystemen
  • Training van u en uw medewerkers
  • Verkoop van verticaal transport materieel
  • Verhuur en verkoop van machines voor alle soorten dakwerkzaamheden
  • Ontzorging op op alle zaken m.b.t. veiligheid, dakmachines, materieel en keuringen
« Nieuws overzicht