Icopal introduceert bitumenbestendige kunststof op Nederlandse markt

Afdichten op maat met de WOLFIN dakbedekking van Icopal.

Icopal breidt het assortiment kunststof dak- en afdichtingsbanen uit met het merk WOLFIN. Met WOLFIN biedt Icopal een oplossing voor afdichtingen waaraan bijzondere eisen worden gesteld. De chemische bestendigheid, dampdoorlatenheid en onderhoudsvrije lasverbindingen maken de banen geschikt voor industriële toepassingen en renovatie van vochtige dakconstructies. WOLFIN dakbanen, geproduceerd door het tot de Icopal groep behorende WOLFIN Bautechnik GmbH, worden wereldwijd al meer dan 50 jaar toegepast.


Bitumen- en chemicaliënbestendig 

WOLFIN dak- en afdichtingsbanen bestaan bijna volledig uit polymere stoffen. Dit geeft de banen een extreme chemische bestendigheid. WOLFIN is o.a. bestand tegen bitumen, oliën, kerosine en zuren. Bitumenbestendigheid is uniek onder kunststof dak- en afdichtingsbanen. Dit betekent dat WOLFIN rechtstreeks op oud of nieuw bitumen kan worden aangebracht zonder scheidingslaag. Behalve toepassing in diverse plat dak systemen is het materiaal geschikt voor industriële toepassingen, zoals de chemische -, veevoeder - en verfindustrie. Ook voldoet het WOLFIN materiaal aan de speciale eisen die gesteld worden aan de afdichting van installaties voor de opslag van watergevaarlijke stoffen en tankruimtes. De samenstelling maakt dat de baan niet aan veroudering onderhevig is. Onderzoek bij een WOLFIN dakbaan van 25 jaar oud laat geen enkel verschil in fysische waarden ten opzichte van het oorspronkelijke product zien.


Duurzame lasverbindingen

WOLFIN-dakHet materiaal is zeer gebruiksvriendelijk. De lasverbindingen worden homogeen met hete lucht gelast en zijn onderhoudsvrij. Waar de lasbaarheid van andere kunststof en rubberen banen minder wordt als gevolg van oxidatie door blootstelling aan UV en weersinvloeden, blijven WOLFIN dakbanen gedurende de hele levensduur zeer goed lasbaar. Eenmaal aangebracht zijn de verbindingen onderhoudsvrij en doen geen afbreuk aan de levensduur van het totale systeem.


Marc van der Craats, technisch manager bij Icopal: “De uitstekende kleefkracht van bitumen gecombineerd met duurzame lasverbindingen geven de zelfklevende WOLFIN GWSK een extreme levensduur. Onlangs hebben we een WOLFIN dak bezocht dat 33 jaar geleden is gemaakt. Het materiaal is nog steeds lasbaar. Werkelijk uniek.”


Alternatief voor dure renovatie 

De voordelen van WOLFIN komen bij renovatie projecten optimaal tot hun recht. Het materiaal is bijzonder dampdoorlatend. Dit verbetert de bouwfysische situatie van de totale dakopbouw bij renovatie projecten. Wanneer de oude daklagen en isolatie vochtig of zelfs doorweekt zijn, kan het bestaande dak vaak behouden blijven. Dankzij de receptuur van de zwarte WOLFIN banen ontwikkelt zich door de zon en de opwarming van het daklagenpakket binnen de kortste tijd een hoge dampdruk, waardoor een droogproces in gang wordt gezet. Met WOLFIN zijn, al naar gelang de omstandigheden, gerenoveerde daken al na ca. 2-3 jaren droog. Renoveren met WOLFIN levert minder bouwafval en een besparing op sloop- en afvalverwerkingskosten op.

Meer informatie over WOLFIN is te lezen op de website van Icopal.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie