Gorter is klaar voor BENG

Met het RHTEP dakluik speelt Gorter volledig in op de eisen van BENG

Met dakluiken realiseer je toegang tot het dakterras of daktuin, toegang tot de installaties op utiliteitsgebouwen, maar ook ventilatie en naar wens lichtinval (met een glazen dakluik).

Een dakluik is als een deur in je dak waarmee je, in combinatie met een ladder, vaste trap of schaartrap, verzekerd bent van een optimaal veilige toegang. Maar hoe zit het met de isolatie van het geheel?

Geen isolatielek met Gorter dakluiken

Gorter staat bekend om haar solide en gemakkelijk te bedienen producten. Simpel gezegd: een Gorter-luik werkt altijd. En dankzij de continue investeringen in de kwaliteit en daarbij behorende isolatiewaarden zijn de dakluiken tevens duurzaam en kostenbesparend.

Directeur Sacha Beers: "Een dakluik met isolatiewaarden die niet in lijn liggen met de isolatiewaarde van de constructie gaat geheid te maken krijgen met condensatie en schimmelvorming. Zit je alsnog met een gat in je dak! Wij helpen de architect graag bij het maken van de juiste keuze.

Natuurlijk hoef je geen super-de-luxe dakluik voor te schrijven wanneer de situatie zich daar niet toe leent, denk aan toepassing in een opslagruimte of loods. Maar wanneer je je bezighoudt met woning- of utiliteitsbouw, dan is de isolatie een heel belangrijk aspect. Een dakluik van Gorter is dan de enige juiste oplossing."

Wat zijn de eisen?

(Ver)bouwen aan de hand van het Bouwbesluit 2012 betekent voldoen aan een aantal stevige bouwtechnische eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, toegankelijkheid, energiezuinigheid en milieu-eisen. Met name bij het laatste punt speelt de toepassing van isolatie een grote rol. De overheid hanteert daarnaast de energieprestatiecoëfficiënt voor nieuwbouwprojecten. En daarmee is de duurzaamheidsambitie nog niet vervuld.

Na 2020 wordt deze energieprestatie-eis aangescherpt naar Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). BENG houdt, anders dan de EPC, rekening met het energieverlies van de woning door de vorm van het gebouw en de relatie met het energieverbruik per vierkante meter.

Het antwoord van Gorter

Met het RHTEP dakluik speelt Gorter volledig in op de eisen van BENG. Dit dakluik blinkt uit in zijn isolatiewaarde voor de gehele dakluikconstructie. Het luik is, gezien de extreme isolatie, de ideale keuze voor bouwwerken waarbij de nadruk wordt gelegd op het minimaliseren van het energieverbruik. Met een Uw ≤ 0,198 W/(m².K) komt de isolatiewaarde ongekend dicht bij de isolatiewaarde van moderne daken. Gorter begrijpt dat het dakluik een integraal onderdeel is van veel daken en dat het derhalve moet bijdragen aan de totale isolatie.

Meer informatie: www.gorterluiken.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie