Brandveilige dakafvoeren voor volvulsystemen

Daken van bedrijfspanden en winkelcentra zijn vaak niet bestand tegen grote hoeveelheden regenwater. Dit moet dus zo snel mogelijk worden afgevoerd.

De ACO GM-X JET dakafvoeren van ACO zijn speciaal bedoeld voor volvulsystemen en zijn daarnaast brandveilig. Deze dakafvoeren bieden daarom de uitkomst voor zowel winkelcentra als utiliteitsbouw.


Kostenreductie door kleinere buisdiameter

Bij gebouwen, hoger dan 25 meter, met grote platte daken, zoals bedrijfsgebouwen en winkelcentra is bij extreme regenval een snelle afwatering van het dak cruciaal. Daarom worden op deze plaatsen vaak volvulsystemen toegepast. ACO GM-X JET dakafvoeren zijn speciale afvoeren voor volvulsystemen. Toestromend regenwater komt via de dakafvoer, zonder lucht in de afvoerbuis, die zich voor 100% vult. Hierdoor zal de stroomsnelheid toenemen. Grote voordelen van volvulsystemen is, dat met een kleinere buisdiameter, een grote hoeveelheid water kan worden afgevoerd. 


Brandveiligheid

De ACO GM-X JET afvoeren gecombineerd met ACO GM-X buizen vormen samen een en onbrandbaar systeem. Om de branddoorslag of wat vaak nog veel gevaarlijker is, rookdoorslag tegen te gaan zijn deze systemen ook te voorzien van brandmanchetten die opschuimen en zo de afvoer afsluiten.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie