Vandersanden omarmt 3D architectuur met ontwerpprogramma Sketchup

Sketchup is een veelgebruikt ontwerpprogramma bij architecten en andere ontwerpers. Ze gebruiken het vooral in de ontwerpfase van een project om op een snelle en eenvoudige manier een eerste 3D-beeld te krijgen.

Hoe realistischer dit beeld, hoe makkelijker ze de opdrachtgever mee krijgen in hun verhaal.


Productontwikkeling

Binnen Vandersanden wordt het voornamelijk gebruikt tijdens productontwikkeling om de 3D-vormgeving te bepalen en een beeld te krijgen van een object. Het is een erg variabele toepassing voor 3D ontwerpen. Bij Vandersanden wordt gewerkt met 3D-texturen, verschillende voegkleuren, die op het nieuwe sketchup profiel worden opgeladen. Iedereen kan ze gebruiken.


Waarom sketchup?

Het grote voordeel is dat er een gratis versie van bestaat. Daarnaast is Sketchup makkelijk te gebruiken. Het werkt heel intuïtief voor een architect of ontwerper. Het programma is zo opgesteld dat je ook zonder speciale opleiding ermee aan de slag kan. Architecten kunnen nu op een eenvoudige manier een Vandersanden baksteenpatroon op een 3D-woning zetten in Sketchup. Het is daarnaast een ideale toepassing voor een architect, aannemer of een student die op zoek is naar mooie baksteenpatronen voor zijn project.

Lees meer hierover op de website van Vandersanden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie