Zuinigste technologie voor warmwaterproductie in huis met Vaillant uniSTOR boiler voor warmtepompen

Vaillant presenteert de uniSTOR boiler voor warmtepompen, een nieuw type boiler dat vanaf heden in Nederland beschikbaar is.

De boilers zijn beschikbaar met een capaciteit van 200, 300, 400 of 500 liter. Systeemtechnologie staat voorop bij Vaillant. Dit betekent dat toestellen die op elkaar zijn afgestemd, eenvoudig met elkaar te combineren zijn en ook automatisch met elkaar communiceren. Zo zijn de 200 tot 500 liter boilers ook geschikt in combinatie met de flexoTHERM, aroTHERM en geoTHERM warmtepompen.


Boilers voor warmtepompen

De uniSTOR boilers voor warmtepompen met het A-label kennen een minimaal warmteverlies door hoogwaardige vacuümisolatie. Ook bij een lage temperatuur is er een goede warmteoverdracht dankzij de gedimensioneerde warmtespiraal. Verder is deze boiler voorzien van circulatieaansluiting en sensoraansluitingen. Optioneel kan er nog een elektronische naverwarmer of PV elektronische naverwarmer worden toegevoegd. Een ander voordeel van de uniSTOR boiler voor warmtepompen met het A-label is de afneembare isolatie. Doordat de isolatie er tijdelijk af kan worden gehaald, is de uniSTOR boiler voor warmtepompen een stuk makkelijker te plaatsen en installeren. De isolatie kan er daarna weer makkelijk omheen worden geplaatst. 


Green iQ

De boilers met het A-label dragen tevens het Green iQ label van Vaillant. Deze staat voor toekomstgerichte en duurzame technologie met maximale besparing. De boilers hebben een maximale levensduur doordat ze niet alleen bedekt zijn met emaille, maar ook een elektrische anode hebben die de boiler aan de binnenkant volledig beschermt tegen roest. Hierdoor is het onderhoud minimaal. Ook is meer dan 80 procent van de boiler recyclebaar.


Elektronisch display

De A-label boilers zijn voorzien van een elektronisch display. Hiermee worden de actuele boilertemperatuur en boilerlading weergegeven. Zo is ook direct zichtbaar dat de boiler werkt. Ook geeft de display aan dat het eBUS signaal verbonden is met de software. Wanneer er een storing is, kan dit afgelezen worden van het display. Er zijn in totaal drie verschillende storingen te detecteren. Met deze informatie kan de eindgebruiker tijdig de installateur bellen met nauwkeurige en betrouwbare informatie. Door de VR 900 communicatiemodule is zelfs beheer op afstand mogelijk voor A-label boilers.  
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie