Houten grill plafonds van Derako geven extra sfeer aan historisch landgoed

Historisch landgoed beschikt over stijlvol paviljoen met C2C gecertificeerde plafondsysteem en overstekend dak

Op het landgoed van Château St. Gerlach is een paviljoen verrezen, met een bijzondere functie en uitstraling. Het paviljoen is gelegen tussen de historische gebouwen en met een natuurlijke vormgeving heeft het een passende verbinding naar zijn omgeving verkregen. Meerdere ruimtes in het paviljoen, waaronder de warm en klassiek ingerichte lobby, zijn voorzien van de massief houten grill plafonds van Derako. Château St. Gerlach is een landgoed in de buurt van Maastricht, gelegen in het midden van het heuvelachtige Limburgse platteland: een uniek complex met een luxehotel, restaurant en spa. Mecanoo architecten ontwierp een paviljoen die de historische gebouwen, waaronder het Château (1661), de St. Gerlachus-kerk (1727) en de carréhoeve (1668) met elkaar verbindt.  


Paviljoen 

Het doorzichtige, moderne paviljoen beschikt over drie grote multifunctionele ruimtes onder een overstekend dak met gekromde vormen. Vanuit het paviljoen hebben de gasten uitzicht over het kasteel, de heuvels, de weide en de herenboerderij. De gebruikte materialen zijn geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van Limburg: marlstone, bluestone en eikenhout.


Een klassiek gedecoreerde lobby met warme haard vormt de centrale toegang tot de diverse ruimtes in het gebouw. Naast de plafonds in de overige ruimtes is het plafond in de lobby voorzien van het grill plafond van Derako uitgevoerd in ayous met een kleurafwerking. Door de ruimtes boven het plafond in zwart af te werken is de impressie van het natuurlijke hout versterkt en vormt het hiermee een warme aanvulling op de klassieke elementen en materialen. Daarnaast zorgt de positionering van de lamellen in de richting van de entree voor een visueel langer en grootser gevoel in de ruimte.  


Ook een Derako uitstraling voor uw project?

Voor meer informatie over het massief houten C2C gecertificeerde plafondsysteem kunt u contact opnemen met de adviseurs van Derako, of bezoekt u de Derako website. Naast plafondsystemen levert Derako ook massief houten wand- en gevelsystemen.
 

« Nieuws overzicht