De invloed van akoestiek in een kantooromgeving

Akoestiek is van grote invloed op de productiviteit, het comfort en de gezondheid van mensen in een kantooromgeving.

Samen met licht, luchtkwaliteit en temperatuur is controle over akoestiek van essentieel belang in ‘Het ideale kantoor’. Doe de QuickScan van Verwol en ontdek hoe u van uw werkplek ‘Het ideale kantoor’ kunt maken.


Tegenwoordig kiezen veel organisaties voor open kantoren omdat dit de communicatie, samenwerking en creativiteit bevordert. Tegelijkertijd is ongewenst geluid van collega’s met stip de nummer één storingsfactor in kantoren. 90% van de kantoormedewerkers geeft aan dat ze aanmerkelijk productiever zouden zijn wanneer geluidsoverlast wordt geminimaliseerd. Uit onderzoek blijkt dat de totale productiviteit kan door goede akoestiek toenemen met 9%. Aandacht voor akoestiek is dus essentieel. Verwol maakt hierbij onderscheid tussen geluidsabsorptie en geluidsisolatie.


Geluidsabsorptie

In ruimtes waarin veel harde materialen zijn toegepast, ontstaat een nagalm. Het geluid weerkaatst tegen bijvoorbeeld tegen de wand, het plafond en/of de vloer wat verstorend werkt.
Voldoende geluidsabsorptie vergroot de spraakverstaanbaarheid en voorkomt hinderlijke nagalm. Dit is belangrijk in bijvoorbeeld vergaderruimtes, pantry’s, bedrijfsrestaurants en algemene ruimtes. 
Geluidsabsorberende oplossingen zorgen ervoor dat het geluid snel verdwijnt en niet in de ruimte blijft hangen. Verwol biedt uitkomst met onze geluidsabsorberende Absorlux panelen. De Verwol Absorlux panelen halen de maximale absorptiecoëfficiënt van αw=1,00 en kunnen worden toegepast in een wand, aan het plafond of in het meubilair. Klik hier voor meer informatie. 


Geluidsisolatie

Geluid isoleren is belangrijk wanneer u wilt voorkomen dat gesprekken buiten een bepaalde ruimte te verstaan zijn. Een vergaderruimte of werkkamer in een kantoor moet bijvoorbeeld voldoende geluidsisolerend zijn. Verwol heeft daarom de geluidsisolerende Slimline Systeemwanden serie ontwikkeld. De systeemwanden uit deze serie scoren geluidsisolatiewaardes tot 50dB (glaswand) en 55dB (stalen wand). 


Klik hier voor meer informatie over de Slimline Systeemwanden


QuickScan

Twijfelt u over de kwaliteit van het binnenklimaat in uw kantoor? Zijn er klachten over de akoestiek, de luchtkwaliteit, de hoeveelheid licht of de temperatuur? Gaat u uw kantoor verbouwen en wilt u op basis van objectieve feiten bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden? Lees hier meer over de QuickScan of neem contact met de specialisten van Verwol op via 0226 363636 of info@verwol.nl
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie