Luchtdicht bouwen met StoTherm Classic

Op elkaar afgestemde componenten garanderen de zekerheid van een StoTherm Classic® systeem, waarbij ook de luchtdichtheid van het systeem van onmiskenbaar belang is.

Wist u dat Sto speciaal voor de correcte uitvoering van luchtdichte aansluitdetails een volledig assortiment biedt? Speciale afdichtband, primer en rollers bieden u optimale zekerheid. 


Luchtdichte aansluitdetails

Op elkaar afgestemde componenten garanderen de zekerheid van een StoTherm Classic® systeem, waarbij ook de luchtdichtheid van het systeem van onmiskenbaar belang is. Energieverlies is één van de voornaamste redenen, maar ook zaken zoals condensatie zijn belangrijke argumenten voor een goede luchtdichte schil. Wist u dat Sto speciaal voor de correcte uitvoering van luchtdichte aansluitdetails een volledig assortiment biedt? Speciale afdichtband, primer en rollers bieden u optimale zekerheid: 
 

  • StoSeal Band
  • Primer
  • StoSeal Tape Roller 

Passiefhuis certificering:

Al meer dan 40 jaar is StoTherm Classic de internationale maatstaf als het gaat om gevelisolatie. Als eerste gevelisolatie systeem werd het vanaf het begin op zekerheid en langdurige materiaalkwaliteit getest en door het Passivhaus Institut Darmstadt gecertificeerd. Een systeem krijgt alleen een certificaat wanneer aan de vooraf gestelde eisen gegarandeerd wordt, o.a. op het gebied van luchtdicht bouwen.

Het meest toegepaste gevelisolatiesysteem ter wereld, StoTherm Classic®, heeft zijn kwaliteit al bijna een halve eeuw in de praktijk bewezen, in alle klimaatzones ter wereld. De basis van het systeem bestaat uit geëxpandeerde polystyreen (EPS) isolatieplaten welke brandvertragende gemodificeerd zijn, conform NEN-EN  13163. Het bereiken van hoge isolatiewaarden is met dit systeem zeer eenvoudig. Zo zijn isolatiediktes van 20 tot 30 cm denkbaar, uitvoerbaar en al vele malen gerealiseerd.  Een onderbouwde levenscyclusanalyse (LCA) laat zien dat EPS zeer gunstig scoort op de milieueffecten die worden onderscheiden.


Dankzij de jarenlange toepassing en optimalisatie van StoTherm Classic® is het aantal schades minimaal. De cementvrije systeemopbouw heeft een hoge elasticiteit en kent een maximale scheurbestendigheid en stootvastheid. Nieuw is de organische, cementvrije wapenings- en onderpleister StoArmat Classic Plus. Dankzij deze wapeningslaag is de gevel extra beschermd tegen mechanische belasting, omvallende kliko‘s of spelende kinderen.

StoTherm Classic®, het 5-sterren-systeem van Sto:
  • De beste kwaliteit: StoTherm Classic® doet wat het belooft. - Veruit het laagste aantal klachten in de markt. Meer dan 100 miljoen vierkante referentiemeters, wereldwijd. Een tienmaal hogere slag- en stootvastheid. Dat zegt toch genoeg?
  • De kracht van het systeem: StoTherm Classic® en StoArmat Classic Plus - De op elkaar afgestemde componenten garanderen de zekerheid van het StoTherm Classic® systeem. Nieuw is de combinatie met StoArmat Classic Plus: een onverwoestbaar duo!
  • Energetische opwaardering: minimaal RC 5 is de standaard - 5 sterren StoTherm Classic® staat voor een gevelopbouw van minimaal RC 5. Alleen dan werken we samen aan een écht duurzame woningvoorraad in Nederland.
  • Vormgevingsvrijheid: StoTherm Classic® biedt diversiteit en keuzevrijheid - StoTherm Classic® biedt diversiteit en keuzevrijheid: diverse designopties in de vorm van sierpleister, steenstrips of gevelprofielen.
  • Innovatie: met StoTherm Classic® klaar voor de toekomst - Sinds de oprichting van Sto hebben wij meer dan 150 patenten aangevraagd. Bekende innovaties zoals StoColor Lotusan of StoColor X-black geven het StoTherm Classic® een voorsprong op vergelijkbare producten in de markt.

Het vinden van een balans tussen schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid is een belangrijke opdracht voor onze generatie. Lelijke en oncomfortabele gebouwen zijn immers nooit duurzaam, hoe energiezuinig ze ook zijn. Als leverancier van hoogwaardige gevelisolatie systemen voor zowel nieuwbouw als renovatie bouwt Sto mee aan energiezuinige én mooiere woningen. Wie bewust bouwt of renoveert, kiest buitengevelisolatie van Sto.

 
Meer informatie over StoTherm Classic®.


 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie