Speciale snelloopdeuren voor cleanrooms

Onder extreme omstandigheden levert uitstekende kwaliteit nog meer rendement op.

De productie in geconditioneerde omgevingen is tegenwoordig voor veel ondernemingen noodzaak geworden. Een stijgend aantal aan gedefinieerde regels en normen vereisen betrouwbare speciale deuren voor cleanroom-toepassingen. De juiste deur is één van de belangrijkste componenten in een cleanroom. De belangrijkste argumenten voor EFAFLEX-cleanroomdeuren zijn echter hun hoge luchtdichtheid, die aanzienlijk bijdraagt aan kostenbesparing in de cleanroom, en de modulaire opbouw.


Toepassing tot in de perfectie

De extreem dichte cleanroomdeuren van EFAFLEX voldoen aan de internationale normen en richtlijnen (EN 14644, VDI 2083) voor cleanroom toepassingen tot ISO-Klasse 5 en zijn perfect aan geconditioneerde productiezones aangepast. Een gladde oppervlaktestructuur maakt een eenvoudige reiniging mogelijk en voorkomt de afzet van deeltjes


Voor elke situatie de juiste deur

Kies met onze hulp de voor uw categorie passende cleanroom deur. De CR-serie is beschikbaar in de uitvoeringen Premium en Efficiënt als roldeur. De CR-versie van de EFA-SRT® CR Premium is de ideale afsluiting voor ruimten met verschillende drukverhoudingen. Door het snelle openen en sluiten wordt de efficiëntie in de cleanroom verbeterd, wordt de belasting van filters laag gehouden en wordt het drukverlies gereduceerd.


Turbospeed en volledige doorkijk

Als snelheid voor alles gaat, vindt u geen betere oplossing dan de transparante cleanroomdeur EFA-STT® CR. Dankzij de gepatenteerde spiraal opent en sluit deze snelloopdeur betrouwbaar met een snelheid tot 2,5 m/s. De deur is bijzonder geschikt voor het minimaliseren van druk- en atmosfeerverschillen, bijvoorbeeld bij het inert maken van ruimten voor droge brandpreventie. De hogere dichtheid in vergelijking met een normale EFA-STT® wordt bij de cleanroomuitvoering bereikt door een zogenaamde labyrintafdichting. Het vaste deurblad uit volledig transparante lamellen wordt bij het oprollen op afstand gehouden. Zo blijft de EFA-STT® van de CR-serie ook bij grotere deurformaten jarenlang transparant!
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie