Forbo beantwoordt ruime meerderheid duurzaamheidsdoelen VN

Forbo Flooring geeft op dit moment in meer of mindere mate invulling aan elf van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen die de VN onlangs formuleerde.

Vooral op het gebied van ‘Climate action’ en ‘Good health and well-being’ doet de vloerproducent, die zich laat voorstaan op haar ‘groene’ koers, het goed. Forbo scoorde daarnaast punten op het gebied van ‘Clean water and sanitation’, ‘Affordable and clean energy’, ‘Life below water’, ‘Decent work and economic growth’, ‘Industry innovation and infrastructure’, ‘Sustainable cities and communities’, ‘Life on land’ en ‘Peace, justice and strong institutions’ tenslotte.


CO2 neutraal

Op het gebied van ‘Climate Action’ haalt Forbo punten met haar Environmental Product Declarations (EPD’s) die laten zien hoe duurzaam een product is en worden gecontroleerd door een onafhankelijke en bevoegde instantie. Forbo is tot dusver de enige vloerproducent ter wereld die deze verklaringen voor al haar producten vrijgeeft. Daarnaast heeft het Zaanse bedrijf haar CO2 emissie sterk verminderd over de afgelopen zeven jaar, doet het veel aan en re- en upcycling en afvalinzameling, en produceert het sinds kort volledig CO2 neutraal Marmoleum. Op het gebied van ‘Good health and well-being’ scoort Forbo onder andere met haar Flotex en Marmoleum vloeren omdat die allergie-gerelateerde ziekten als astma bewezen tegengaan. Daarnaast probeert Forbo met haar productie en producten rekening te houden met mensen met een handicap, afwijking of ziekte. 


VN doelstellingen

Andere acties waarmee Forbo beantwoordt aan de VN doelstellingen: het bedrijf heeft bij haar jute toeleverancier in Bangladesh gezorgd voor toiletten en schoon stromend water in de huizen van alle medewerkers; Forbo gebruikt voor de productie van Coral schoonloopmatten oude afgedankte visnetten en PET-flessen; Forbo doet heel veel aan MVO; Forbo initieert duurzaam transport binnen en buiten haar fabrieken en stimuleert duurzaam vervoer onder haar medewerkers; Forbo werkt zoveel mogelijk met hernieuwbare energie (in de productie van vloeren voor de transportsector ligt het aandeel hernieuwbare energie inmiddels op 100 procent).


Om het duurzame denken ook binnen de organisatie handen en voeten te geven, introduceerde Forbo onlangs haar CHO (Committed to the Health of One)-doelstellingen. Hiermee heeft Forbo de gezondheid van het individu - in de meeste brede zin van het woord - tot het absolute speerpunt van haar beleid heeft gemaakt. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie