Directe verlijming van binnenwanden bij renovatie- en nieuwbouwprojecten

Wonderboard is inmiddels een veelvuldig gebruikt product bij renovatie- of nieuwbouwprojecten waar hygiënische wanden en plafonds een vereiste zijn.

In de voedselproductie-, verwerkings-, distributie-, opslag-, verpakkingsruimtes of in (groot) keukens moeten de omgeving voldoen aan kwaliteitseisen vanuit de NVWA en er moeten HACCP-richtlijnen opgesteld worden. Want, waar gewerkt wordt met verse producten, ligt bacterievorming op de loer.


Wonderboard is marktleider en trendsetter als het gaat om hygiënische wandpanelen en plafondtegels. Het assortiment bestaat uit gehele wandsysteem, plafondsysteem, scheidingswanden, voorzetwanden en FRP polyesterplaten ter behoeve van directe verlijming.


Directe verlijming

In deze desbetreffende ruimtes wordt in de meeste gevallen het grootste deel van de omzet gerealiseerd. Daarom is het van groot belang dat het productieproces bij een renovatie minimaal tot niet stilgelegd hoeft te worden, om zo de werknemers en overhead kosten te kunnen blijven financieren. Met behulp van onze FRP polyesterplaten is een snelle renovatie goed realiseerbaar. Deze platen kunnen direct verlijmd worden over de bestaande wanden. Tegel-, beton-, gips-, stalen-, stuc- en houten wanden zijn uitermate geschikt om direct verlijmd te worden. 


Niet alleen een realisatie van een snelle renovatie of nieuwbouw van hygiënische wanden is het voordeel van directe verlijming. Ook zal er minimaal ruimte verlies ontstaan doordat de FRP polyesterplaten een geringe dikte hebben van 2,3 of 3mm hebben. 


De afwerking van Wonderboard FRP polyesterplaten kan gedaan worden met standaard afwerkprofielen zoals het H-profiel en hoekprofiel. Maar kan ook gedaan worden met de hiervoor speciale 2-componentenlijm verbinding, die de platen naadloos op elkaar aan laten sluiten. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie